Vijesti / Vino i hrana

kasna večera

Postoje jako dobri razlozi zbog kojih biste svaku večer trebali pojesti jednu bananu prije spavanja

Postoje jako dobri razlozi zbog kojih biste svaku večer trebali pojesti jednu bananu prije spavanja
Ilustracija

Banana sadrži prirodne ugljikohidrate koji pomažu smanjiti razinu glukoze u krvi, a samim time utonete u san vrlo brzo.

Postotak kalija i magnezija u bananama jedan je od glavnih razloga zašto ih je dobro jesti prije spavanja. To su dva minerala koja pomažu u opuštanju mišića i pružaju kvalitetniji san. Također, sadrže i triptofan jednu od esencijalnih masnih kiselina koje su tijelu potrebne za sintezu bjelančevina. Triptofan potiče proizvodnju serotonina koji prirodno smiruje tijelo, prenosi Remedy Daily.

Nezrele banane sadrže puno više škroba koji je odgovoran za osjećaj sitosti i koji se, kako banana zreli, pretvara u šećer. Zato bi, ako patite od dijabetesa, nezrela banana bila bolji izbor za vas. Pozitivna strana zrelih banana je ta što se lakše probavljaju baš zato što se škrob pretvara u šećer, pa su odličan izbor za one koji pate od loše probave. 

Postoje i vrlo zrele banane koje ljudi ponekad izbjegavaju jer postanu smeđe. One su prepune šećera koji je nastao od škroba, ali su i prepune antioksidansa koji štite tijelo od slobodnih radikala, usporavaju starenje, snižavaju razinu kolesterola, smanjuju rizik nastanka raka, štite srce i krvne žile... Sve su ovo dobri razlozi da uvrstite bananu u svoju svakodnevnu prehranu u obliku užine ili kasne večere.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video