Vijesti / Vino i hrana

kućne čarolije

Banane vam često istrule? To možete spriječiti ovim jednostavnim trikom

Banane vam često istrule? To možete spriječiti ovim jednostavnim trikom
Ilustracija

Uz nekoliko jednostavnih savjeta spriječit ćete da banane poprime smeđu boju kore i da počnu truliti.

Prezrele banane možete koristiti na razne načine, ali mnogi ih izbjegavaju jesti sirove kada gotovo cijela kora postane smeđa. Ako ste i vi među njima, možete se koristiti ovim trikovima kako bi vam banane ostale što duže svježe. 

Kako prenosi MSN, banane ispuštaju plin etilen koji ubrzava proces truljenja. Zamotavanje u plastičnu foliju usporit će proces. Osim toga, možete kupiti vješalicu za banane i objesiti ih. To će spriječiti da se zgnječe, a uz to 'kruženje' kisika oko banana spriječit će ispuštanje plina etilena.

Ako želite da dulje traju trebali biste držati banane dalje od drugog voća kao što su jabuke, avokado, kruške i rajčica. Kada je svo voće zajedno na hrpi, jednostavno brže truli. Kada počnu truliti, njihovu svježinu možete održati tako da ih pospremite u hladnjak. Zahvaljujući niskoj temperaturi, iznutra neće ni najmanje istruliti. Još jedan trik koji odlično djeluje je špricanje banana sokom od agruma - kiselina iz limuna, limete ili naranče usporit će truljenje.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!