ISPROBAJTE
Napravite domaći jabučni ocat: Recept je jednostavan, a trebaju vam samo kore od jabuke
Umjesto da ga kupujete, napravite ga sami - zdravije je i kvalitetnije.
Sve što nije jako komplicirano trebali bismo raditi sami kod kuće - tako smo sigurni da u hrani nema konzervansa i nepotrebnih dodataka. Uz to, često je domaća verzija puno jeftinija.
Danas donosimo recept za domaći jabučni ocat, a prvo što trebate napraviti je oprati jabuke, oguliti ih i očistiti. U jednu staklenu posudu stavite ostatke jabuka, dodajte vodu tako da prelijete sve i šećer (na jednu litru vode ide otprilike trećina šalice). Uzmite komad tkanine i prekrijte posudu kako se ne bi pojavile mušice.
Kroz tjedan dana tekućina počne mijenjati boju, postaje tamnija. Maknite tkaninu, procijedite i vratite u posudu. Ponovno prekrijte i ostavite nekih tri do četiri tjedna. Kada se pojavi puno mjehurića znat ćete da je vaš ocat gotov. Ako želite, možete staviti i cijele jabuke, ne samo koru i ostatke.
Najnovije
-
Uzicu topa povući će Boris Kos...
-
Radionicu će održati Mirjana Čusek Slunjski...
-
Smatraju da bi rušenje HDZ-a trebalo biti iznad unutarstranačkih ambicija...
-
Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu...
-
Kraj travnja na Sveučilištu Sjever obilježit će znanstveni, inspirativni i zanimljivi programi...
Reci što misliš!