Vijesti / Vino i hrana

korisno

Kako ispravno skuhati jaja i jednostavno ih oguliti? Isprobajte super trik koji je hit na društvenim mrežama

Kako ispravno skuhati jaja i jednostavno ih oguliti? Isprobajte super trik koji je hit na društvenim mrežama
Ilustracija

Bez sjeckanja i bez guljenja jaja, ovaj trik olakšat će cijelo kuhanje.

Kuhanje jaja jednostavan je posao, ali može biti još lakši uz jednostavan trik jedne majke koja ga je podijelila na društvenim mrežama. Umjesto da jaja kuha u ljusci, a zatim guli, ova majka ih sve razbije i zajedno stavi na kuhanje, prenosi The Sun.

Objavivši na Facebook grupi Instant Pot Community, mama je objasnila kako njezin brzi način znači da jaja ne treba guliti nakon što se skuhaju.

Za početak je razbila osam jaja i stavila ih u posudu koju je poprskala uljem. Zatim je stavila posudu u lonac, kojeg je napunila šalicom kipuće vode i ostavila na umjerenoj vatri pet minuta. Kad su gotova s kuhanjem, mama je nasjeckala kuhana jaja i kaže da metoda svaki put odlično funkcionira.

Napisala je:

- Pravim salatu od krumpira i trebalo mi je osam kuhanih jaja, nasjeckanih. Jeste li znali da ih možete jednostavno razbiti u zdjelu i staviti cijelu zdjelu u lonac? Nije potrebno guljenje. Rezultat je isprva užasan, ali kad ih nasjeckate, prekrasno je!   

Njezin jednostavan trik brzo je prikupio mnogo lajkova, a mnogi su ostali oduševljeni.

- Ovo je genijalno! Mrzim guliti jaja, komentirao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: - Ovo je promijenilo cijelu pripremu! 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video