Vijesti / Vino i hrana

SUPER SAVJET

Prema mišljenju kuharice, ovih pet začina treba se naći u svakoj kuhinji jer će poboljšati okus jela

Prema mišljenju kuharice, ovih pet začina treba se naći u svakoj kuhinji jer će poboljšati okus jela
Ilustracija

- Kao vegetarijanac prilično sam rano naučila da se morate poprilično potruditi kako biste postigli maksimalan okus jela od povrća. Ipak, postala sam maštovita i pronašla nekoliko začina s kojim jela postaju ukusnija, objasnila je...

Ako volite kuhati, ali smatrate da hrani koju skuhate uvijek nešto nedostaje, jedna kuharica ima dobro rješenje koje možete isprobati. Gemma Simmonite, suosnivačica jednog restorana u Ujedinjenom Kraljevstvu, podijelila je nekoliko super savjeta u kojima je objasnila kako izbjeći dosadnu večeru i monotone obroke, prenosi mirror.co.uk.

Kako bi obroke podigla na novu razinu, Gemma kaže da prilikom kuhanja koristi 'aromatske bombe' i ima pet omiljenih.

Objasnila je:

- Kao vegetarijanac prilično sam rano naučila da se morate poprilično potruditi kako biste postigli maksimalan okus jela od povrća. Ipak, postala sam maštovita i pronašla nekoliko začina s kojim jela postaju ukusnija.  

Prema Gemmi, glavni začin  je češnjak.  Voli koristiti češnjak koji je već oguljen i mljeven iz zamrzivača.

- Moj je trik uzeti teglu, napuniti je maslinovim uljem i dodati malo smrznutog češnjaka. Potrebno je 20-ak minuta da se odmrzne i imat ćete češnjak spreman za upotrebu, plus super ulje češnjaka. Čuvajte ga u hladnjaku i trajat će otprilike tjedan dana. Prelijte jela uljem od češnjaka nakon kuhanja i to će ga oživjeti. 

Tu je i dimljena paprika. Gemma preporučuje dodavanje tamo gdje vam je potrebna doza slatkoće, primjerice u domaćem umaku od rajčice kako biste mu malo promijenili uobičajen okus, kao i meksičkim jelima za dozu ljutine.

Celerova sol možda ne zvuči ukusno, ali to je Gemmin skriveni začin: 

- Iako je pomalo bezukusno povrće, nakon što sameljem sjeme, koristim ga gdjegod je potreban dodatan okus. Znate kad napravite umak i nije baš najukusniji? E, tu uskače celerova sol u pomoć!

I posljednje, ali ne najmanje važno, zadnji kuhinjski začin - kečap:

- On je osnova izvrsnog BBQ umaka, ali kečap ima još toliko prednosti. Ako domaćem umaku ili čili-umaku nedostaje nešto da bi okus bio zaokružen, kečap je ključan!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video