ISPROBAJTE
Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan
Krumpir pripremite kao i inače, uz dodatak jednog novog sastojka.
Nutricionistica, Laura Ford, iz Melbournea na društvenim mrežama podijelila je svoj trik kako napraviti hrskavi i ukusni pečeni krumpir uz pomoć jednog neobičnog sastojka - meda, kako prenosi Daily Mail.
- Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti - napisala je Laura u svojoj objavi.
Sastojci:
2 kg crvenog krumpira
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g maslaca
Višenamjenski začin
Sol i papar
1 - 2 žlice meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru
Priprema:
Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir.
Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi.
Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.
Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.
Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom.
Uživajte!
Najnovije
-
Ponuda je bila i više no bogata...
-
Općina Maruševec bogatija je za deset stanovnika...
-
Na ovu dužnost izabralo ju je Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Ivanca...
-
Predavanje o dijabetesu održala je medicinska sestra Mirjana Liber...
-
Imajte na umu...
Reci što misliš!