Vijesti / Vino i hrana

ISPROBAJTE

Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan

Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan
Ilustracija

Krumpir pripremite kao i inače, uz dodatak jednog novog sastojka.

Nutricionistica, Laura Ford, iz Melbournea na društvenim mrežama podijelila je svoj trik kako napraviti hrskavi i ukusni pečeni krumpir uz pomoć jednog neobičnog sastojka - meda, kako prenosi Daily Mail.

- Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti - napisala je Laura u svojoj objavi.

Sastojci:

2 kg crvenog krumpira
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g maslaca
Višenamjenski začin
Sol i papar
1 - 2 žlice meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru

Priprema:

Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir.

Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. 

Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi. 

Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. 

Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.

Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom.

Uživajte!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video