Vijesti / Vino i hrana

KULINARSKI SAVJETI

Svjetski poznati chefovi objasnili kako obogatiti okus bilo koje konzervirane juhe

Svjetski poznati chefovi objasnili kako obogatiti okus bilo koje konzervirane juhe
Ilustracija

Dok se pileća juha iz konzerve grije, u drugoj zdjeli umutite par jaja. Smanjite temperaturu kad juha uzavre i promiješajte je s drvenom kuhačom. Polako miješajte dok joj dodajete umućena jaja...

Vjerojatno je malo kućanstava u kojima se juhom zove samo ona 'tradicionalna', koja se kuhala par sati. Mnogima je tako i juha iz konzerve - u nedostatku vremena ili volje za kuhanjem - potpuno prihvatljiv obrok, a prema profesionalnim kuharima, i te se juhe mogu brzo i jednostavno obogatiti okusima:

Juha od rajčice 

Šef kuhinje Joshua Dalton iz restorana Veritas kaže da su mu juhe od rajčice najdraža podloga za napraviti 'bisque' - glatku, kremastu i jače začinjenu francusku juhu.

- Samo u nju dodate gusto vrhnje i malo svježih začina - savjetuje.

Juhe od piletine s rezancima

Kuhar iz OMG Hospitality Group Daniel England,kaže da se pilećoj juhi s rezancima okus može bitno poboljšati samo s dva, tri jaja. Dok se juha na štednjaku grije, on savjetuje da u drugoj zdjeli umutite par jaja. Smanjite temperaturu kad juha uzavre i promiješajte je s drvenom kuhačom. Polako miješajte dok joj dodajete umućena jaja.

- Jaja ostavite da 'sjede' u vrućoj tekućini jednu do dvije minute, dok se potpuno ne stegnu - kaže England, a na kraju savjetuje da je začinite s prženim sjemenkama sezama i tanko narezanim mladim lukom i/ili shiitake gljivama.

Gusta juha od školjki

Šef kuhinje Eli Kirshtein i bivši pobjednik britanskog 'Top Chef' natjecanja objasnio je kako se juhi od školjki za bolji okus može dodati par jednostavnih sastojaka. On ju, kaže, najviše voli začiniti sa ljutim Worcestershire umakom i s malo crnog papra u zrnu.

- Za obilniji se obrok može u nju dodati i domaća tjestenina, takozvana 'tarana' za juhu - rekao je.

Talijanska svadbena juha 

Kuhar Nico Romo iz restorana NICO u Charlestonu u Južnoj Karolini kaže da u ovakvu juhu najradije dodaje kobasicu - budući da je već bogata s povrćem, mesom i tjesteninom.

- Uvijek dodam domaću kobasicu i svježe naribani parmezan - rekao je. Povrtna juha Chef iz hotela Williamsburg u Brooklynu Nicolas Caicedo kaže da juhama od povrća obično dodaje sir i češnjak.

- Tako će povrtna juha dobiti hrskavost i kremastost - rekao je Caicedo za Insider.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video