Vijesti / Vino i hrana

mljaac

Kako bi uvijek ispale savršeno, pratite ove korake kod pečenja palačinki

Kako bi uvijek ispale savršeno, pratite ove korake kod pečenja palačinki
Ilustracija

Da biste postigli najbolje rezultate, smjesu pustite da odstoji samo 30 minuta prije nego što krenete na pečenje.

Palačinke se mogu jesti slane ili slatke, s raznim nadjevima, ali uvijek je važno da se rade na isti način. Mnogi rade sitne greške kod pečenja palačinki kojih nisu ni svjesni, a mogle bi pokvariti njihov okus, kako prenosi Metro.

Kako biste napravili savršene palačinke, slijedite ove upute: Zagrijavajte ulje ili maslac u tavi prije ulijevanja prve količine smjese. To će utjecati na konzistenciju palačinki. Nemojte pretjerano miješati smjesu. To će spriječiti da vaše palačinke budu pahuljaste i umjesto toga učiniti ih gustima. Također nemojte smjesu ostaviti predugo da stoji prije nego što krenete na pečenje. Da biste postigli najbolje rezultate, pustite da miruje samo 30 minuta.

Provjerite donju stranu palačinke tako da samo podignete jedan rub i pogledate ispod. Pretjerano okretanje neizbježno će učiniti pečenje neravnomjernim. 

Pazite na okretanje! Pravilno okretanje je presudno, ili ćete na kraju jednostavno preklopiti svoju palačinku na pola. To bi trebao biti brz i oštar pokret.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video