Vijesti / Vino i hrana

mmm

Nedostaje vam ideja za ručak? Pripremite brzo gotovu tjesteninu s gljivama

Nedostaje vam ideja za ručak? Pripremite brzo gotovu tjesteninu s gljivama
Ilustracija

Vrhnje, gljive i panceta – ova kombinacija uvijek zvuči obećavajuće.

Nemate ideju što kuhati za ručak ili ranu večeru i uz to ne želite provesti puno vremena u kuhinji nakon napornog radnog dana? Ovaj recept idealan je za vas. 

Fino, a jednostavno jelo koje danas donosimo jest tjestenina s gljivama. U receptu su šampinjoni, ali po želji ih možete zamijeniti i nekom drugom vrstom. Želite li pripremiti vegetarijansku verziju, izbacite pancetu.

Sastojci koji vam trebaju:

450 g tjestenine
400 g šampinjona
100 g sitno sjeckane pancete
1 luk
4 žlice kiselog vrhnja
40 g parmezana
1 žlica maslaca
2 režnja češnjaka
250 ml vina 
2 žlice peršina
Sol, papar

Priprema:

Stavite kuhati tjesteninu. Za to vrijeme istopite maslac na tavi, dodajte sjeckani luk, a nakon nekoliko minuta i češnjak. Kad je to gotovo, stavite pancetu. Nakon nekoliko minuta dodajte i gljive, narezane na ploške. Sve skupa pržite 10-ak minuta, a zatim dodajte vino i kuhajte dok ono ne ispari. Dodajte začine, a na kraju tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala. Stavite kiselo vrhnje, parmezan i peršin. Sve dobro promiješajte i poslužite toplo.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video