Vijesti / Vino i hrana

Tri, dva, jedan – kuhaj!

Dario i Marija vratili se u '3, 2, 1 - kuhaj!' i odmah dobili pohvale za pripremljen desert

Dario i Marija vratili se u '3, 2, 1 - kuhaj!' i odmah dobili pohvale za pripremljen desert
RTL

Nakon tjedna dana odmora, Dario i Marija odmah su krenuli punom parom...

U ponedjeljak navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' kuhalo se po novim pravilima te se ocjenjivao timski rad, a u pripremi morskih jela više su se iskazali Željkini 'kontinentalci'

Voditelj Domagoj Jakopović Ribafish na početku je epizode natjecateljima najavio nekoliko važnih promjena koje ih očekuju u ovom tjednu. Najprije je poželio dobrodošlicu Mariji i Dariju koji su se vratili za svoje radne jedinice, a potom je predstavio povratak Mahira Kapetanovića, koji će od sad kuhati u paru s Nebojšom jer je Miroslava odustala od natjecanja. Uz to, kandidatima je predstavio novi izazov – kuhanje u timu. Naime, svaki je tim morao napraviti jelovnik od šest sljedova, a mentori Željka Klemenčić i Ivan Pažanin otišli su u Spar kako bi napravili izvidnicu namirnica za svoj tim. Potom su se zajedno s timom dogovorili što će kuhati, a onda su podijelili zadatke.

'Zadatak uopće nije jednostavan, imaju sve riblje namirnice, nesvakidašnje, a 90 posto njih su kontinentalci. Sve me je bilo strah kako će se to sve odigrati u 75 minuta', kazala je zabrinuto Željka, a kad su mentori bili zabrinuti, među kandidatima je vladala panika kako će sve stići i što će uopće napraviti s namirnicama koje su dobili. Dobra vijest za sve je bila što žiri po prvi put neće ocjenjivati jela pojedinog para, nego će nakon kušanja donijeti ocjenu cijelog tima.

Hladno predjelo i juhu pripremali su Jazz i Joško te Ivana i Aki.

'Joško i Jazz, vi ste već radili carpaccio i bio je fantastičan, drago mi je da ste odabrali sad grdobinu i pauka, svaka čast, jako je fino. Ivana i Aki, vaše je isto fino i ukusno, školjke su svježe, osjeti se okus mora, ja sam jako zadovoljan', pohvalio je Pažanin hladna predjela, a onda je pred žiri stigla topla juhica.

'Opet imate dva dobro odrađena zadatka. Iako mi je bolja riblja juha od Joška i Jazz. Juha od blitve mi je malo pregorka', kazala je Željka.

Toplo predjelo i salatu pripremali su novi kulinarski partneri Mahir i Nešo te Ljuba i Mirela. Za toplo predjelo oba su para ponudila domaće rezance sa školjkama,

'Cure, vi imate sirove školjke, a ni tjestenina nije jako ukusna. Dečko, vi pak imate bolje školjke, ali tjestenina bez okusa', kazao je Tomislav Špiček koji je za salate imao pak drugačije mišljenje: 'Nešo i Mahir, jako lijepo začinjena salata od lignji i slanutka, jako paše. Mirela i Ljuba, spasio vas je komorač jer nije dovoljno začinjeno.'

Glavno jelo s dva priloga pripremale su Jozefina i Ksenija, koje su ponudile plavu i bijelu ribu na tanjuru, te Danijela i Josip koji su imali gregadu od raže.

'Danijela i Josip, sve riječi pohvale, sve paše kako treba, okusi su dobri. Cure, kod vas mi više paše bijela riba, sve dobro', komentirao je kratko Špiček jer su oba jela bila vrlo ukusna.

'Samo Jozefina i Ksenija mogu izvući ovako kvalitetno glavno jelo u kratko vrijeme, nemam riječi, zaista dame koje su kompletne i kuhaju na visokoj razini', pohvalio je Pažanin svoje natjecateljice.

Kao šećer na kraju, desert su pripremali Ivana i Velimir, koji su se odlučili za jednu indijsku slasticu – pitu od manga, te Marija i Dario koji su ponudili tradicionalni kremasti kolač.

'Čestitke i jednom i drugom paru za lijepo odrađene deserte u ovako kratkom vremenu. Mislila sam da Dario i Marija neće stići napraviti desert i da neće biti dobro, a bilo je dobro. Od Ivane i Velimira je vrlo zanimljiv desert, ali tehnički s malo problema i presladak', kazala je Klemenčić.

Na kraju dana žiri je podijelio ocjene za svaki tim, Željkin je tim dobio ukupno 26 bodova, a Pažaninov 23. No kad su se još tome oduzeli bodovi za nečiste radne jedinice i nadodali bonus bodovi zbog korištenja izazovnih namirnica, Željkin je tim dan završio sa svega 30 bodova, a Pažaninov sa samo 21 bodom. Tako je tim Željka pokazao da vlada morskim jelima te uzvratio udarac dosad vodećem Pažaninovom timu.

Sutra je novi dan, dan za još veće izazove i teže zadatke, stoga novu borbu timova ne propustite pogledati u utorak u 20.45 sati na RTL-u!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video