Tri, dva, jedan – kuhaj!

NISU SE PROSLAVILI Špiček o glavnom jelu Darija i Marije: ‘Ne znam što bih rekao…’

Kandidati su pripremali hladno predjelo te glavno jelo s prilogom, a namirnice koje su koristili bilo je redom vrhunsko meso vrtoglave cijene.

U srijedu navečer u showu ‘Tri, dva, jedan –
kuhaj!’
kandidati su pripremali hladno predjelo te
glavno jelo s prilogom, a namirnice koje su koristili bilo je
redom vrhunsko meso vrtoglave cijene.

“Danas na raspolaganju imaju komade mesa koji kod mene izazivaju
veliki respekt, imam neko strahopoštovanje prema tim namirnicama
jer su to vrhunske namirnice koje puno koštaju. Zanima me hoće li
kandidati pobjeći od takvih komada mesa kad znaju koliko to košta
ili će ga baš staviti na roštilj jer im je ovo jedinstvena
prilika da to probaju”, na početku je večeri komentirala
mentorica Željka Klemenčić koja je i sama priznala da je pred
kandidatima jako težak zadatak. Na oprez i pažljivo baratanje s
tim namirnicama pozvao ih je i predsjednik žirija Tomislav
Špiček, dok je mentor Ivan Pažanin savjetovao svom timu da
vrhunski komad mesa zahtjeva “što manje filozofiranja”.

Osim što su trebali svi pripremiti hladno predjelo – tatarski
biftek ili carpaccio od bifteka, te glavno jelo s prilogom na
roštilju, kandidati su morali u etapama trčati u Spar po određene
sastojke, što se nekima nije svidjelo.

“Danas me iznenadila ta silna strka i to guranje kandidata u
Sparu. Bila je takva gužva i guranje da me je bilo strah da ne
prevrnemo stol. Svi oko mene su bili mali pa me je bilo strah da
nekoga ne ozlijedim”, kazao je Joško koji nije uspio iz prve
zgrabiti sve sastojke, pa je bio malo nervozniji nego inače, a
onda im je još i predjelo palo na pod prije serviranja, što je
rezultiralo Jasmininim suzama.

“Nije mi danas dan, imam osjećaj da sam sve krivo napravila”,
priznala je u suzama Jazz. Iako je kuhanje bilo stresno, na kraju
su svi uspjeli na vrijeme pripremiti zadana jela, a onda je
stigao red na kušanje.

Ivana i Aki te Danijela i Josip pripremali su carpaccio od
bifteka na salati od rikole s parmezanom i ostalim začinima. Oba
para napravili su solidno predjelo, no pogriješili su u omjerima
određenih namirnica. Za glavno jelo oba su para poslužila vagi
odrezak, a žiri je pohvalio dobro odrađeno meso: ‘Sretna sam da
ste takav skupocjeni komad mesa ipak odradili kako treba”,
pohvalila je Željka.

Jozefina i Ksenija te Mahir i Nešo ponudili su tatarski biftek, a
onda je krenula rasprava zašto su jedni poslužili maslac, a drugi
ne.

“Nešo, nemojte pričati gluposti. Maslac ide i gotovo!”, oštro je
kazao Pažanin Nebojši koji je imao svoju teoriju o serviranju
tatarskog bifteka bez maslaca, a onda su parovi ponudili glavna
jela.

“Mahir i Nešo, prepečeni su vam i presuh janjeći kotleti i ne
služe se na rikoli, ovo je kao da smo u vrtiću. Jozefina i
Ksenija, teksaški luk jako lijep, ramstek i ostalo je moglo
bolje”, kratak je bio Pažanin kojeg nisu oduševila glavna jela s
vrhunskim mesom.

Joško i Jazz te Ivana i Velimir za hladno su predjelo servirali
tatarski frikando, a za glavno jelo oboje su imali određenu vrstu
odreska.

“Ivana i Velimir, čestitam! Uživam jesti vaš tatarski, bravo!
Joško i Jazz, nije vam uspjelo danas, bit će drugi put”,
komentirao je Špiček njihova predjela, dok su oba odreska bila
lijepo medium pečena, a Pažanin je posebno pohvalio Banfić i
Grgića: “Odlično ste ispekli steak. Rastete iz dana u dan!”

Dario i Marija te Ljuba i Mirela ponovno su poslužili carpaccio
pa ugodno iznenadili žiri s okusima na tanjuru.

“Mirela i Ljuba su danas imale najinteresantnije hladno predjelo.
Ta krema od avokada uz carpaccio je bila interesantna, dala je
posebnu notu, svaka čast”, pohvalio ih je mentor, a Željka je
pohvalila svoj par.

“Carpaccio od Darija i Marije je bio osnovno začinjen, ali bolji
nego što sam očekivala i ukusan”, kazala je Klemenčić, iako je
bila ljuta na Darija jer je u krivom smjeru rezao meso. Za
razliku od predjela, njihova glavna jela nisu nimalo oduševila.

“Cure, jedino što vam je dobro na tanjuru je krumpir, a kod
Darija i Marije ne znam što bih rekao…” kratko je komentirao
Špiček.

Na kraju je bolje ocjene, ukupno 20 bodova, dobio Pažaninov tim,
koji je tako pobijedio Željkin tim, s ukupno 15 bodova, u odnosu
5:1.

“Lipo je pobijediti, zasluženo, ozbiljno kuhanje je bilo, sve
zasluge idu mojim kandidatima”, pohvalio je Pažanin svoju ekipu
koja sutra odlazi na zasluženi odmor, dok kandidate Željkina tima
očekuje neugodno iskustvo. Naime, u borbi za ostanak u showu
jedan će par morati napustiti emisiju, tko će to biti – doznajte
u četvrtak u 20.45 sati na RTL-u!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije