Tri, dva, jedan – kuhaj!

Dario i Marija opet oduševili, čak ni Špiček nije imao primjedbe

Pripremili su jelena kuhanog u crnoj juhi s domaćim okruglicama...

U ponedjeljak navečer u showu ‘Tri, dva, jedan –
kuhaj!’
kandidati su pripremali jela iz davnina,
točnije, stare povijesne recepte. I dok su jedni imali
prejednostavan zadatak, drugi su u receptima imali puno
nelogičnosti i neobičnih spojeva začina.

Gotova je mentorska faza natjecanja i borba timova, od ovog se
ponedjeljka svaki par bori za sebe te je počela, tzv. ‘uzdaj se u
se’ faza. Prvi kulinarski izazov koji je stavljen pred parove
bila je priprema jela iz davnina, što se kandidatima baš i nije
svidjelo.

‘Gledajući radne jedinice mislim da dosta njih nije zadovoljno s
dobivenim receptima’, primijetila je Ljuba koja je s partnericom
Mirelom kuhala sekeli gulaš pa su one bile mirne.

Neobični začini i neobični spojevi raznih okusa začudili su
mnoge, poput spoj pastrve s crnim vinom i cimetom ili pak spoj
bijelih bubrega s koprivama, no natjecatelji su sve uspješno
priveli kraju, a onda je na red došlo kušanje i ocjenjivanje.

Mirela i Ljuba bile su vrlo zadovoljne sa sekeli gulašom, ali
bile su svjesne i jednostavnosti dobivenog recepta.

‘Jelo je jako ukusno, mala greškica mi je jedino to što se kiseli
kupus nije trebao toliko dinstati, malo se prekuhao’, kazao je
Tomislav Špiček, a djevojke su za jelo dobile 23 boda.

Jazz i Joško radili su jelo pod imenom Kraljevski odrezak, u
kojem su glavne namirnice bile teletina, bijeli bubrezi i
kopriva. Vrlo kompleksan recept žiri je pohvalio, a Željka
Klemenčić je kratko izjavila: ‘Ovo je dobro odrađen zadatak,
ukusno i dobro jelo.’ Par je zaradio ukupno 24 boda.

Ivana i Aki imali su najviše upitnika nad glavom jer su trebali
spojiti pastrvu s crnim vinom i cimetom.

‘Nije loše, vi ste taj zadatak korektno odradili, ali volio bih
da ste više razmišljali, da ste bolje prodinstali luk, da je
mrkva tanje narezana…’ komentirao je Ivan Pažanin, a prijatelji
su dobili svega 19 bodova.

Marija i Dario ponudili su
jelena kuhanog u crnoj juhi s domaćim okruglicama, a pozitivni
komentari iznenadili su i same natjecatelje.

‘S obzirom na sve sastojke koji su unutra, ja sam jako
zadovoljan, znali ste s njima. I s obzirom na to da ste imali
file jelena, vi ste u kratko vrijeme dobili dobar umak od svega
toga, a okruglice su jako lijepe i fine, nemam primjedbe’,
pohvalio ih je Špiček pa su Marija i Dario tako zaradili najbolje
ocjene u večeri, ukupno 25 bodova.

Ivana i Velimir pripremali su čobanac od veprovine, a najviše
problema im je zadavao – kuhani krumpir!

‘Osjeti se paprika kako treba, lijepa je tekstura, lijepo
začinjeno, uredno narezano, odlično!’ zadovoljan je bio Špiček s
čobancem, dok kuhani krumpir nije previše komentirao, ali se zato
Pažanin dobro nasmijao na njihove muke po krumpiru. Par je
zaradio ukupno 23 boda, a Velimir je zaključio: ‘Da je krumpir
bio dobar, ocjene bi bile još bolje!’

Danijela i Josip pripremali su jelo pod nazivom Žrnovski
makaruni, što je zapravo bila domaća tjestenina s umakom od mesa.

‘Vaši makaruni, ta tjestenina je fantastična! I što se tiče
okusa, forme i svega, ali umak je jako loš, dogodio se veliki
problem jer nije dobro začinjen i masnoća nije dobra’, komentirao
je Pažanin, a s njim su se složile i kolege u žiriju pa je par
osvojio najniže bodove večeri, samo 17 bodova. Tako su se
Danijela i Josip našli na dnu bodovne ljestvice, a na vrhu
trenutno slave Marija i Dario. U četvrtak će par s najmanje
bodova napustiti show, a hoće li se stanje sutra promijeniti –
pogledajte u utorak u 20.45 sati na RTL-u!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije