Vijesti / Vino i hrana

'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

NAPUSTILI SHOW U danu s manjkom ideja Mariju i Darija žiri je ocijenio najslabije

NAPUSTILI SHOW U danu s manjkom ideja Mariju i Darija žiri je ocijenio najslabije
RTL

- Četvrtak u “Tri, dva, jedan – kuhaj!“ znači da će netko napustiti natjecanje, a večeras su, umjesto kuhoboja, kandidati imali izazov pa će par s najmanje bodova na razini cijelog tjedna ispasti iz showa.

U izazovu su kandidati imali zadane namirnice iz Spara, a morali su napraviti predjelo, glavno jelo i desert u 75 minuta. Prije samog izazova dva najbolja para, a to su Ljuba i Mirela te Ivana i Aki, dobili su priliku sudjelovati u „3,2,1 – kvizu“, odnosno trebali su pogađati zavezanih očiju sadržaj pet žlica. 

Na prvoj žlici bio je senf, što je pogodio Aki. Druga žlica krila je malinu i maslinu, a jednu namirnicu pogodio je Aki, drugu Mirela. Sir, kikiriki i džem od šljiva bile su namirnice treće žlice, a Mirela je pogodila sir i kikiriki. Na četvrtoj žlici bili su kapari, tabasco i jabuka, a Aki je pogodio kapare i jabuku. Zadnja žlica krila je dinju, kozji sir i pancetu, a jedini točan odgovor – dinju, pogodio je Aki. Rezultat je na kraju bio 5:3 za Ivanu i Akija, a prednost im je bila da nisu morali pripremati toplo predjelo. Glavni sastojak košarice sa zadanim namirnicama bila je piletina, što je kod svih kandidata izazvalo manjak ideja i nitko zapravo nije znao što kuhati. Ni žiri nakon obilaska radnih jedinica nije bio previše impresioniran viđenim. 

Prve su pred žiri došle Mirela i Ljuba, koje su napravile rižoto za predjelo, pileće rolice za glavno jelo te kolač od jogurta s kremom od vanilije i manga. Glavna zamjerka predjelu bila je previše masnoće, a Špiček nije bio sretan ni što su od cijelog pileta iskoristili samo file. „Nemojte misliti da ćete dobro proći, a svi ste koristili file. Svi ćete biti kažnjeni. Imali ste i batak i krila, a svi ono što vam je najlakše“, komentirao je ljutito Špiček. 

„Desert vam je od svega najbolji, osvježavajući je“, ipak je dodao da popravi situaciju. No zato je situaciju začinio Pažanin proglasivši njihov rižoto nejestivim. Ljuba i Mirela s dobivenih 18 bodova za svoja jela bile zadovoljne. Nakon njih pred žiri su došli Marija i Dario, koji su večeras kuhali po Marijinim idejama. I oni su za predjelo ponudili rižoto, dok je glavno jelo bilo klasik – pečena piletina s krumpirima. Kao desert su ponudili kremu od sira s malinama i mangom. 

„Rižoto je ukusan, nije premastan. Zadovoljan sam. Meso je malo prekuhasto. Prilog je dobro začinjen kao i meso“, objasnio je Špiček, koji je bio zadovoljan i desertom. 
Željka je u načelu bila zadovoljna, ali je smatrala da je rižoto trebao biti kremastiji, kao i da je glavno jelo trebalo biti ipak malo kompliciranije. „Riža je prekuhana, kao kaša je, i u predjelo ne ide ovakva težina jela“, bio je nešto oštriji Pažanin. S dobivenih 16 bodova Dario i Marija bili su potpuno razočarani. 

Ivana i Aki ponudili su povrtnu pileću rolicu s krumpirom, a za desert kolač s malinama i mangom. „Glavno jelo je sočno, interesantno. Vi ste od dosadne piletine uspjeli napraviti nešto interesantno“, kazao je Pažanin koji nije bio oduševljen desertom. Ukupno su od žirija dobili 19 bodova, a Akija je posebno razljutilo što je od Špičeka dobio ocjenu 5. Jazz i Joško su radili povrtni rižoto, pohanu piletinu s pireom i graškom te profiterole s kremom od vanilije i malinama.

Željka nije bila zadovoljna izvedbom rižota pa je zaključila da njih dvoje očito imaju problem s kuhanjem riže. „Riža je presirova, ne znam jeste išli livo ili desno, jel' od povrća ili manga“, komentirao je Pažanin. Kod glavnog jela žiri nije imao većih zamjerki, ali ih zato desert, baš kao ni rižoto, nije oduševio. Ukupno su dobili 16 bodova. 

I Bee i Velimir za predjelo su ponudili povrtni složenac, za glavno jelo piletinu s mangom, a za desert maline s kremom. „Vaša piletina s mangom je dobra, meni se sviđa. Okusi su čista Azija, riža je malo preslana“, bio je relativno zadovoljan Pažanin, koji je zaključio da je njihov meni jedini imao smisla. „Ovo izgleda servirano gore nego da je u menzi posluženo“, komentirao je Špiček njihov složenac. Dobili su ukupno 17 bodova. 

Posljednji su pred žiri išli Danijela i Josip, koji su također za predjelo poslužili rižoto, glavno jelo bila je pohana piletina s pireom od peršina i mrkve, a desert američke palačinke. „Vaša riža je, što se tiče teksture, najbolje ispala, ali fali težine tom jelu. Glavno jelo neću ni spominjati. Moj prijatelj Marin i njegova supruga imaju Rozu. To dite volim više od sebe. A mislim da ona to jede u vrtiću“, komentirao je Pažanin. 
Željka je bila kritična prema desertu, a Špiček je rekao da se jasno vidi da nisu imali ideje. 

„Ja sam postao jako ljut i mislim da sam to danas svima dao do znanja“, ljutito je zaključio Špiček. Danijela i Josip dobili su 15 bodova, što je njoj poprilično teško palo. 
Na kraju tjedna rezultat je bio jasan – Ivana i Aki imali su najbolje ocjene, a najlošiji su bili Dario i Marija pa su i napustili show.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video