Vijesti / Vino i hrana

I SAMI BIRATE ZAČINE

Čips iz trgovine zamijenite domaćim iz pećnice: Lako ga je napraviti i brzo je gotov!

Čips iz trgovine zamijenite domaćim iz pećnice: Lako ga je napraviti i brzo je gotov!
Ilustracija

Domaći čips od krumpira peče se u pećnici, pa je zdravija alternativa i jednostavno ga je napraviti, a može se koristiti i manje ulja, pa će imati i manje zasićenih masnoća, kaže autorica recepta...

Malo je toga ukusno kao slani, hrskavi čips, no malo toga je i toliko nezdravo,i puno soli i raznih aditiva. Zato je dobra alternativa kupovnom - čips koji možete sami doma napraviti: a sve što vam treba je krumpir, začini i ulje.

- Domaći čips od krumpira peče se u pećnici, pa je zdraviji od kupovnog, a možete koristiti i manje ulja pa će u sebi imati i manje zasićenih masnoća. Uz to, jednostavno ga je napraviti - kaže autorica recepta i blogerica te osnivačica Feel Good Foodie kulinarskog portala Yumna Jawad.

S domaćim čipsom možete, dodaje ona, kontrolirati i unos začina koji ne sadrže konzervanse i aditive kao oni u čipsu iz trgovine, ali je bitno krumpir narezati što tanje i prije pečenja ga jako dobro osušiti.

Sastojci

2 crvena krumpira 
3 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice paprike
1/2 žličice češnjaka u prahu
sol i papar, po ukusu

- Pećnicu zagrijte na 200 C stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

- Krumpir narežite na tanke ploške i s papirnatim ubrusom dobro osušite.

- Ubacite krumpir u lim za pečenje. Prelijte s maslinovim uljem i začinite s paprikom, češnjakom u prahu, soli i paprom. Rukama sve izmiješajte.

- Pecite dok ne postane hrskav, oko 20-25 minuta i ostavite da se prije posluživanja skroz ohladi da bude hrskav. Tako ga možete i čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do tri dana.

Čips od krumpira iz pećnice možete lako prilagoditi svom ukusu: isprobajte na njemu na primjer čili u prahu, ružmarin ili ulje od tartufa ili druge začine po izboru, prenosi Real Simple.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video