uskrs

Punjena jaja sastavni su dio uskrsnog jelovnika – predlažemo vam čak dvije verzije nadjeva koji su za prste polizat!

Nema ljepšeg i primamljivijeg ukrasa na stolu od punjenih jaja - svi ih vole i vjerojatno će planuti u minuti. Autorica ovih slasnih nadjeva je Mateja Zvirotić Andrijanić, a u jednom od njih lako ćete prepoznati Matejine slavonske korijene.

Za ovaj recept nabavite jaja nekoliko dana prije jer ćete lakše
manipulirati s njima i lakše i urednije ćete ih
oguliti od onih jako svježih, savjetuje Mateja
Zvirotić Andrijanić,
autorica Food & Mood bloga.

Punjena uskrsna jaja na 2 načina

1. verzija

Sastojci:

5 kuhanih jaja

2 žlice majoneze

2 žlice krem sira

1 žličica jabučnog octa

1 žličica senfa

sol, šareni papar

Priprema:

Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite
po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite
ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte
majonezu, krem sir, ocat, senf, sol i sve dobro izmiješajte
da postane kremasto. Punite polovice jaja. Pospite svježe
mljevenim paprom i ukrasite listićem peršina. Poslužite odmah.

2. verzija

Sastojci:

5 kuhanih jaja

2 žlice majoneze

2 žlice ljutog ajvara

sol, papar

Priprema:

Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po
dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u
manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte
majonezu, ajvar, sol i papar i sve dobro izmiješajte dok se
ne sjedini. Punite polovice jaja. Ukrasite ih mljevenim
čilijem ili čili nitima. Poslužite odmah.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije