3, 2, 1 - kuhaj!

Jozefina Birindžić pobjednica je showa ‘3, 2, 1 – kuhaj!’!

U finalu su se susreli Jozefina i Joško...

U finalnoj epizodi RTL-ova popularnog kulinarskog showa snage su
odmjerili najbolji od najboljih – Jozefina i Joško, a nijanse su
presudile u njezinu korist. Tako je Jozefina odnijela glavnu
nagradu i titulu najboljeg kuhara amatera!

Jozefina Birindžić iz Slavonskog Broda te
Josip Šarić, zvan Joško, iz Zagreba natjecali su
se finalnom kulinarskom dvoboju showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’.
Finalisti su imali 120 minuta za pripremu jela koja su za njih
priredili članovi žirija. Prvi slijed bila je pita zeljanica po
receptu Željke Klemenčić, zatim punjene lignje od Ivana Pažanina
i nadjevena patka s heljdom po receptu Tomislava Špičeka.

“Uzbuđenje je veliko, iščekivanje je veliko, jako je napeto. Ako
vremenski bude sve u redu, neće biti raspada sistema”, komentirao
je na početku Joško koji je u startu bio 10 minuta u zaostatku
jer je Jozefina dobila malu vremensku prednost zbog dosadašnjeg
uspjeha kroz sezonu. A kao i svaki zadatak do sad, Jozefina je
odradila damski – smireno i staloženo: “Držat ću se svog
redoslijeda i ritma. Vjerujem da ćemo oboje dati sve od sebe.”

Finalisti su zaista dali sve od sebe te su zadnju minutu
natjecanja dočekali spremnih tanjura i sve su stigli u roku
pripremiti, a onda je uslijedio odlučujući dio – kušanje.

“Jako mi se sviđa kako je to odradila, tanko tijesto, s malo
nadjeva, jako hrskavo, no možda je moglo malo više začina”,
kazala je Željka na Jozefininu pitu zeljanicu od kopriva, a s
njom se složio i ostatak žirija kojem je također nedostajalo malo
začina u piti. S druge strane, Joško je pogodio sa začinima te je
napravio motanu formu pite, što se svidjelo žiriju.

“Rahlost tijesta i nadjev bi bio savršen da nema problema s
masnoćama, ali odlično odrađeno”, pohvalio je Pažanin te su
komentari nakon prvog slijeda bili dosta izjednačeni. Slična
situacija kandidate je dočekala i na drugom slijedu – punjenim
lignjama s palentom.

“Pohvalio bih okus umaka i završni okus u ustima je perfektan,
žao da nema više umaka. Palenta savršena, ali lignji fali malo
umaka”, kazao je Pažanin na Joškovo jelo, a sličan problem sa
suhoćom je imala i Jozefina.

“Nadjev lignje je najslabiji dio tanjura, suhast je, kao i kod
Joška, ali ostatak tanjura je slastan. Koliko god imate različita
jela, opet imate sličnu problematiku na tanjuru”, primijetila je
Željka.

Posljednji slijed bila je pečena patka s heljdom, nabujkom od
mlinaca i pireom od jabuke po Špičekovom receptu.

“Jozefina je složila jelo preko ruba ovala, a pire od jabuka nije
dovoljno kuhan. Heljda je jako lijepo začinjena, nabujak
prekrasno napravljen, patka malo krivo narezana, ali sve je
ukusno. Joško je isto pogriješio s pireom, kao kašica za bebe kao
i kod Jozefine, ali sviđa mi se kiselkast okus. Heljda je bolja,
patka nije suha, ali je jače pečena. Loše narezana, ali sam
zadovoljan”, komentirao je Špiček njihova jela te je na žiriju
bila zaista teška odluka, a nijanse su presudile.

Iako je Željka priznala da je Joško napravio bolju zeljanicu, a
Pažanin da su Jozefinine lignje bile mrvicu bolje, odluka je bila
na Špičekovoj patki.

“Odlučili smo i usuglasili se da je pobjednica osme sezone –
Jozefina! Čestitamo!” izjavio je Špiček, a tako je Jozefina
Birindžić preuzela laskavu titulu najboljeg kuhara amatera te
osvojila vrijedne nagrade.

“Jako sam sretna, presretna. Hvala svima, hvala mojoj obitelji,
hvala žiriju i pozdravljam sve!”, kratko je i uzbuđeno rekla
Jozefina, a Joško joj je čestitao na pobjedi.

“Borili smo se oštro, nisam bio siguran u pobjedu, ali mislio sam
da imam šanse. Nijanse su odlučile i svaka čast Jozefini”, rekao
je Joško za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije