Vijesti / Vino i hrana

korisno

Karamelizirani luk dodaje posebnu aromu jelima - evo kako to ispravno napraviti

Karamelizirani luk dodaje posebnu aromu jelima - evo kako to ispravno napraviti
Ilustracija

Radite sve polako jer za postizanje dobrog okusa i teksture treba vremena.

Karamelizirani luk mnogim će jelima dati posebnu aromu, ali kuhari savjetuju da, ako se odlučite na taj korak u receptu, sve radite bez žurbe jer za postizanje savršenog okusa i teksture treba vremena.

Prvo uzmite 2 žlice maslinovog ulja, zagrijte ga u dubokoj tavi i na laganoj vatri. Dodajte 3 velika luka, najbolje crveni ili bijeli, i prstohvat soli. Kuhajte lagano 30, 40 minuta - sve dok skroz ne omekša i poprimi zlatno-smeđu boju.

Uz povremeno miješanje dodajte 2 žlice smeđeg šećera i 1 do 2 žlice balzamičnog octa te nastavite kuhati još 5 minuta dok ocat ne ispari, savjetuje BBC Good Food.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video