korisno
Karamelizirani luk dodaje posebnu aromu jelima - evo kako to ispravno napraviti
Radite sve polako jer za postizanje dobrog okusa i teksture treba vremena.
Karamelizirani luk mnogim će jelima dati posebnu aromu, ali kuhari savjetuju da, ako se odlučite na taj korak u receptu, sve radite bez žurbe jer za postizanje savršenog okusa i teksture treba vremena.
Prvo uzmite 2 žlice maslinovog ulja, zagrijte ga u dubokoj tavi i na laganoj vatri. Dodajte 3 velika luka, najbolje crveni ili bijeli, i prstohvat soli. Kuhajte lagano 30, 40 minuta - sve dok skroz ne omekša i poprimi zlatno-smeđu boju.
Uz povremeno miješanje dodajte 2 žlice smeđeg šećera i 1 do 2 žlice balzamičnog octa te nastavite kuhati još 5 minuta dok ocat ne ispari, savjetuje BBC Good Food.
Najnovije
-
Stručnjakinja za čišćenje pokazala je trik za koji tvrdi da olakšava čišćenje glave tuša od kamenca.
-
Film traje 102 minute, izradio ga je Klub varaždinskih branitelja.
-
Odličan varaždinski bend nakon par godina stanke ponovno svira. Poslušajte njihov novi singl!
-
Repertoarom će 'Lucerne' proći cijelom Hrvatskom, ali će se otisnuti i dalje, u svijet modernizirane gospel glazbe te glazbe nadahnute country izričajem.
-
Za neosigurani traktor propisana je novčana kazna u iznosu od 660 do 6600 eura, poručuju iz policije.
Reci što misliš!