Vijesti / Vino i hrana

kulinarski show

'Večera za 5 na selu' stiže na sjever Hrvatske, upoznajte kandidate!

'Večera za 5 na selu' stiže na sjever Hrvatske, upoznajte kandidate!
RTL

Tri kandidata dolaze iz Varaždina, jedna kandidatkinja iz Gornjeg Ladanja te jedna iz Totovca u Međimurskoj županji...

U novom tjednu 'Večere za 5 na selu' večerat ćemo i družiti se s kandidatima na sjeveru Hrvatske, koji će pripremati međimurske i zagorske delicije.

Najbolji među njima osvojit će vrijednu nagradu od 5000 kuna, a ostali sudionici natjecanja dobit će utješnu nagradu od 1000 kuna.

Hoće li se kandidati Varaždina i okolice odlučiti za tradicionalna jela ili im je draži moderni štih - ne propustite pratiti u novim epizodama zabavnog kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od ponedjeljka do petka od 20 sati na RTL-u!

Upoznajte kandidate!

Marija Gračić

Marija Gračić je po zanimanju špeditersko-agencijska tehničarka, no trenutno ne radi u struci. Ta domaćica ima 30 godina, živi u mjestu Totovec u sastavu grada Čakovca, a na prvome mjestu joj je obitelj koja joj je najveća podrška u svemu. Za sebe kaže da je veliki optimist, voli putovanja, dobru zabavu, izazove i isprobavati nove stvari pa se zbog toga i prijavila u kulinarski show 'Večera za 5 na selu'. Njezina je kuhinja raznolika zato što voli sve jesti, voli začine i eksperimentirati, omiljeno joj je jelo piletina i smatra da nema mana u kuhanju, ali i da je očekivano da svatko ponekad pogriješi.

Natalija Lisičak

Natalija Lisičak je ekonomistica po struci, a izrađuje i dekoracije od stiropora za uređenje interijera, izloge, scenografiju, knjižnice, dječje vrtiće i svadbe. Dolazi iz Varaždina, ima 45 godina, pobornica je zdravog života i puno vremena posvećuje radu na sebi kako bi postigla ravnotežu s prirodom i duhovno sazrijevanje. Kaže da joj nije bitna pobjeda u 'Večeri za 5 na selu', nego da u emisiju ide samo zbog druženja i novog iskustva. Najviše voli kontinentalnu i mediteransku kuhinju, najčešće priprema razne vrste povrća i gulaše, a losos joj je omiljeno jelo. Priznaje kako uglavnom spravlja brza i jednostavna jela, što smatra svojom najvećom i vrlinom i manom.

Gordana Lach

Svestrana Gordana Lach je glazbenica koja dolazi iz Varaždina i ima 58 godina. Osim pjevanjem i pisanjem stihova, bavi se folklorom, aranžiranjem cvijeća, crtanjem po staklu, bojenjem stolarije, dekoriranjem i pravljenjem raznih kolača i torti. Gordana je u mirovini, no i dalje povremeno radi kao zastupnica u osiguranju. U emisiju 'Večera za 5 na selu' prijavila se zato što želi promovirati svoj kraj i jela svoga kraja, glazbu kojom se bavi te se dobro zabaviti i družiti s mještanima. Veliki je tradicionalist i cilja na pobjedu, ali ne zbog nagrade, nego jednostavno zato što voli pobjeđivati.

Ivanka Mikac

Iz mjesta Gornje Ladanje kod Varaždina dolazi i 56-godišnja Ivana Mikac koja je po struci medicinska sestra, no odnedavno ima svoj obrt te pravi cvjetne aranžmane u staklu za groblje. Za sebe kaže da duhovita, komunikativna i druželjubiva osoba, a najveća motivacija za prijavu u 'Večeru za 5 na selu' upravo je promocija njezina cvjećarskog obrta, no veseli se i druženju s ljudima iz svog kraja. Preferira domaću i kontinentalnu kuhinju, a svojom najvećom manom prilikom pripremanja hrane smatra to što se uvijek previše žuri pa joj jela ne ispadnu uvijek onako kako je planirala.

Tomislav Suhanek

Tomislav Suhanek je 46-godišnji poduzetnik koji dolazi iz Varaždina. Za sebe kaže da je zanimljiv i brižan, a osim kuhanja, voli bilijar, ribolov, treniranje, graditi i popravljati stvari te organizirati fešte za drage ljude. Kaže kako mu je pobjeda u emisiji 'Večera za 5 na selu' važna zato što voli pobjeđivati, no očekuje i odlično druženje. Tomislav najčešće priprema domaća jela; razne saftove s mesom, ribu na sve načine, a omiljeno jelo mu je peka ili janjetina, a jako voli i grah. Svojom najvećom vrlinom u kuhanju smatra to što voli učiti i sve isprobati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video