korisno
Kuharica otkriva kako pravilno pripremati meksičku hranu: Obratite pažnju na ove korake
Ako pripremate tortilje, tacose ili enchilade, poslušajte ove savjete kuharice.
Pripremate tematsku večeru za prijatelje i odlučili ste se za specijalitete iz Meksika? Prije nego krenete na posao pročitajte savjete kuharice i blogerice Karle Zazuete za pripremu tacosa, enchilada, taquitosa i tortilja koje je otkrila za Daily Star.
Kuhajte sve sami
Umake za tortilja čips i neko jelo možete pronaći na polici
gotovo svake trgovine, ali kuharica predlaže da ih pripremite
sami kako bi se što bolje upoznali s ovom egzotičnom kuhinjom.
Osim što je ukusniji, domaći umak može biti i jeftiniji.
Koristite svježe povrće
Ovim trikom postići ćete intenzivan i autentičan okus u meksičkim jelima. Svježa, sirova rajčica, čili, paprika... Kupite sve na tržnici i narežite samostalno.
Budite jednostavni
Možda mislite da, čim pripremate neku nepoznatu kuhinju, trebate
ulagati puno novaca, vremena, paziti na svaki komadić kako će
biti narezan... Pogrešno, kuharica savjetuje da stvari
pojednostavite. Ne morate ni komplicirati sa začinima - malo
rajčice, čilija, korijandera, luka i jelo će biti odlično.
Meksička hrana ne mora nužno biti ljuta
Jedan mit u koji mnogi vjeruju je da je meksička hrana strašno ljuta, ali to uopće nije tako, tvrdu Karla. Stavite manje čilija ili ljutog umaka ako niste ljubitelj ili ako pripremate ova jela i za djecu - ispast će jednako dobro, bez brige.
Najnovije
-
Jedan od istraživača primijetio je i da postoje razlike između prerađenog i sirovog meda.
-
-
Welcome spring festival najveći je outdoor festival u Varaždinskoj županiji.
-
Skup je organiziralo Vijeće Europe.
-
Odnosi se to, naravno, na prethodnu mogućnost ostavljanja napojnice pri plaćanju karticom. Evo kako je to zamišljeno...
Reci što misliš!