Vijesti / Vino i hrana

korisno

Kuharica otkriva kako pravilno pripremati meksičku hranu: Obratite pažnju na ove korake

Kuharica otkriva kako pravilno pripremati meksičku hranu: Obratite pažnju na ove korake
Ilustracija

Ako pripremate tortilje, tacose ili enchilade, poslušajte ove savjete kuharice.

Pripremate tematsku večeru za prijatelje i odlučili ste se za specijalitete iz Meksika? Prije nego krenete na posao pročitajte savjete kuharice i blogerice Karle Zazuete za pripremu tacosa, enchilada, taquitosa i tortilja koje je otkrila za Daily Star.

Kuhajte sve sami

Umake za tortilja čips i neko jelo možete pronaći na polici gotovo svake trgovine, ali kuharica predlaže da ih pripremite sami kako bi se što bolje upoznali s ovom egzotičnom kuhinjom. Osim što je ukusniji, domaći umak može biti i jeftiniji.

Koristite svježe povrće

Ovim trikom postići ćete intenzivan i autentičan okus u meksičkim jelima. Svježa, sirova rajčica, čili, paprika... Kupite sve na tržnici i narežite samostalno.

Budite jednostavni

Možda mislite da, čim pripremate neku nepoznatu kuhinju, trebate ulagati puno novaca, vremena, paziti na svaki komadić kako će biti narezan... Pogrešno, kuharica savjetuje da stvari pojednostavite. Ne morate ni komplicirati sa začinima - malo rajčice, čilija, korijandera, luka i jelo će biti odlično.

Meksička hrana ne mora nužno biti ljuta

Jedan mit u koji mnogi vjeruju je da je meksička hrana strašno ljuta, ali to uopće nije tako, tvrdu Karla. Stavite manje čilija ili ljutog umaka ako niste ljubitelj ili ako pripremate ova jela i za djecu - ispast će jednako dobro, bez brige.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video