korisno
Kuharica otkriva kako pravilno pripremati meksičku hranu: Obratite pažnju na ove korake
Ako pripremate tortilje, tacose ili enchilade, poslušajte ove savjete kuharice.
Pripremate tematsku večeru za prijatelje i odlučili ste se za specijalitete iz Meksika? Prije nego krenete na posao pročitajte savjete kuharice i blogerice Karle Zazuete za pripremu tacosa, enchilada, taquitosa i tortilja koje je otkrila za Daily Star.
Kuhajte sve sami
Umake za tortilja čips i neko jelo možete pronaći na polici
gotovo svake trgovine, ali kuharica predlaže da ih pripremite
sami kako bi se što bolje upoznali s ovom egzotičnom kuhinjom.
Osim što je ukusniji, domaći umak može biti i jeftiniji.
Koristite svježe povrće
Ovim trikom postići ćete intenzivan i autentičan okus u meksičkim jelima. Svježa, sirova rajčica, čili, paprika... Kupite sve na tržnici i narežite samostalno.
Budite jednostavni
Možda mislite da, čim pripremate neku nepoznatu kuhinju, trebate
ulagati puno novaca, vremena, paziti na svaki komadić kako će
biti narezan... Pogrešno, kuharica savjetuje da stvari
pojednostavite. Ne morate ni komplicirati sa začinima - malo
rajčice, čilija, korijandera, luka i jelo će biti odlično.
Meksička hrana ne mora nužno biti ljuta
Jedan mit u koji mnogi vjeruju je da je meksička hrana strašno ljuta, ali to uopće nije tako, tvrdu Karla. Stavite manje čilija ili ljutog umaka ako niste ljubitelj ili ako pripremate ova jela i za djecu - ispast će jednako dobro, bez brige.
Najnovije
-
Da vam ne uvene...
-
Podignut je cenzus i povećan iznos uskrsnica...
-
Neki su malo rasli, neki malo pali u odnosu na prije četiri godine.
-
U Udruzi Lijepa Naša zabrinuti su i zbog najavljenog gradskog projekta vrijednog 5,2 milijuna eura. Evo što ih muči...
-
Zvuci harmonike odjekivali su Malom i Velikom koncertnom dvoranom Glazbene škole u Varaždinu.
Reci što misliš!