Vijesti / Vino i hrana

mljaac

Podijelila odličan recept za njoke koje su gotove u samo 10 minuta

Podijelila odličan recept za njoke koje su gotove u samo 10 minuta
Ilustracija

Recept je vrlo jednostavan, a sve sastojke sigurno imate kod kuće.

Nakon napornog dana, najbolje je napraviti neko brzinsko, ali ukusno jelo - ove njoke s tikvicama, slaninom i maslinama mogle bi biti pravi pogodak. Recept je podijelila australska kuharica Mon Mack te je brzo postao hit na TikToku.

Iako njoke izrađuje sama, kaže da su dobre i one kupljene u trgovini. Za ovaj recept potrebni su vam maslac, luk, češnjak, slanina, tikvice, rajčica, masline, njoke i vrhnje. Recept je vrlo jednostavan. Može se napraviti u svega 10 minuta i odličan je za last-minute večeru, kako piše Metro.

Priprema:

Zakuhajte jednu posudu posoljene vode te na posebnoj tavi ugrijte maslac. Na maslac dodajte luk, češnjak, slaninu te prstohvat soli pa pecite dok ne posmeđe. Zatim dodajte tikvicu, rajčicu i masline.

U zagrijanoj vodi kuhajte njoke, tako da ih kuhate oko jedne minute u kipućoj vodi ili dok ne isplivaju na površinu. Nakon što su kuhane, izvadite ih iz vode te premjestite u tavu s povrćem.

Na kraju dodajte nekoliko žlica vode od kuhanja njoka i vrhnje, pa miješajte dok se sve ne prelije umakom i poslužite s parmezanom.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video