Vijesti / Vino i hrana

za vruće dane

Tjestenina, piletina i grčki jogurt - savršena kombinacija za super brzi ljetni ručak

Tjestenina, piletina i grčki jogurt - savršena kombinacija za super brzi ljetni ručak
Ilustracija

U receptu je pesto, ali ako vam to nije omiljen umak, možete dodati pasiranu rajčicu.

Stigao je još jedan toplinski val koji je mnoge, osim od omiljenih aktivnosti, maknuo i od kuhinje - jer kome se da stajati satima uz štednjak i pećnicu i kuhati neka komplicirana jela?

Ipak, nešto treba pojesti, a svako jelo napravljeno kod kuće bolja je opcija od kupnje obroka u pekari i dostave. Zato danas donosimo super recept za ručak koji je gotov za 15-ak minuta, a sadrži ukusne sastojke - tjesteninu, grčki jogurt i piletinu. 


Sastojci:

300 g tjestenine po izboru
paket pilećih prsa
200 g grčkog jogurta
2 velike žlice kiselog vrhnja
nekoliko žlica pesto umaka
malo parmezana
1 srednja žlica maslinovog ulja
sol, papar

Priprema:

Prvo stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Izrežite piletinu na kockice ili trakice i popržite na maslinovom ulju. Dok se piletina i tjestenina pripremaju, u jednoj zdjelici pomiješajte grčki jogurt, kiselo vrhnje, pesto, sol, papar i parmezan. 

Kada je piletina sasvim gotova, dodajte joj napravljeni umak, a zatim i skuhanu tjesteninu. Sve dobro promiješajte, a ako je pregusto, dodajte malo vode i ostavite još nekoliko minuta na vatri.

Posipajte s još malo parmezana i uživajte.

Najnovije

Reci što misliš!