za vruće dane
Tjestenina, piletina i grčki jogurt - savršena kombinacija za super brzi ljetni ručak
U receptu je pesto, ali ako vam to nije omiljen umak, možete dodati pasiranu rajčicu.
Stigao je još jedan toplinski val koji je mnoge, osim od omiljenih aktivnosti, maknuo i od kuhinje - jer kome se da stajati satima uz štednjak i pećnicu i kuhati neka komplicirana jela?
Ipak, nešto treba pojesti, a svako jelo napravljeno kod kuće bolja je opcija od kupnje obroka u pekari i dostave. Zato danas donosimo super recept za ručak koji je gotov za 15-ak minuta, a sadrži ukusne sastojke - tjesteninu, grčki jogurt i piletinu.
Sastojci:
300 g tjestenine po izboru
paket pilećih prsa
200 g grčkog jogurta
2 velike žlice kiselog vrhnja
nekoliko žlica pesto umaka
malo parmezana
1 srednja žlica maslinovog ulja
sol, papar
Priprema:
Prvo stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Izrežite piletinu na kockice ili trakice i popržite na maslinovom
ulju. Dok se piletina i tjestenina pripremaju, u jednoj zdjelici
pomiješajte grčki jogurt, kiselo vrhnje, pesto, sol, papar i
parmezan.
Kada je piletina sasvim gotova, dodajte joj napravljeni umak, a
zatim i skuhanu tjesteninu. Sve dobro promiješajte, a ako je
pregusto, dodajte malo vode i ostavite još nekoliko minuta na
vatri.
Posipajte s još malo parmezana i uživajte.
Najnovije
-
Kako je bilo na otvorenju, pogledajte u našoj fotogaleriji.
-
Svaka čast!
-
Policija traži počinitelja...
-
Početak je u 19 sati...
-
Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine...
Reci što misliš!