Vijesti / Vino i hrana

isprobajte

Kuhar oduševio receptom za pohanu piletinu: Sočna, a nevjerojatno hrskava

Kuhar oduševio receptom za pohanu piletinu: Sočna, a nevjerojatno hrskava
Ilustracija

Mali trikovi čine veliku razliku.

Pohanje piletine ne čini se kao kompliciran posao, ali postoje neki koraci koji bi se trebali slijediti da ispadne što sočnija iznutra i hrskavija izvana, tvrdi kuhar iz restorana Stove and Garden.

Prvi korak koji je bitan je obrada mesa - potrebno ga je istući batom, a to je najbolje napraviti tako da ga stavite u vrećicu za zamrzavanje, položite na dasku i tučete dok ne dobijete jednaku debljinu svih komada.

Naglasio je i da bi bilo dobro meso obrađivati i rezati na plastičnoj dasci jer se lakše peru ostaci, dok se drvene koriste za rezanje povrća, krumpira i voća.

Kada krenete na pohanje, on preporučuje da piletinu prvo uvaljate u brašno, zatim u jaje i onda još jednom u brašno - ono daje hrskavost, ali i zadržava sočnost. Dodao je i da postoje dva recepta - u jednom se meso na kraju uvalja u krušne mrvice, a u drugom, američkom, se još jednom dobro uvalja u brašno. 

Najnovije

Reci što misliš!