Vijesti / Vino i hrana

osvježavajuće

Voćna žele torta: Ova će vas ljetna slastica podsjetiti na prošlost...

Voćna žele torta: Ova će vas ljetna slastica podsjetiti na prošlost...
Facebook Momsdish

Kod ove je torte, kaže autorica recepta, izgled bitan, pa treba pripaziti na kontrast boja želea i voća.

Voćna žele torta osvježavajući je desert koji ćete pripremiti bez velikog napora, a kad je servirate vjerojatno nećete moći izbjeći prisjećanje na neke prošle dane.

Autorica recepta za ovu Jello tortu, osnivačica portala Momsdish Natalya Drozhzhin kaže da je prije 15-ak godina njena sestra na svako obiteljsko okupljanje donosila ovakav žele, a pojeo bi se prije bilo kakve druge slastice.

Smršaviti možete za nekoliko tjedana i do 30kg, jednostavna metoda na dohvat ruke svima...

- Uvijek sam se pitala zašto je tako posebna ova torta, pa to je samo žele i voće, a onda sam ga odlučila i sama napraviti i 'navukla' se.

Kakvo sve voće može ići u Jello tortu?

Kod ove je torte, kaže Drozhzhin, izgled bitan, pa je važno paziti na kontrast boja želea i voća. Iako možete koristiti gotovo svako voće, dobro je prije ga odabrati da se slaže sa želeom (na primjer, ljubičasto grožđe i jagode izgledaju izvrsno u želeu od manga). 

Evo nekoliko prijedloga:

Mango
Borovnice, jagode, maline...
Jabuke
Komadi lubenice i dinje
Grožđe
Mandarine i naranče

Koliko prije dodavanja želea treba pripremiti voće?

Budući da prema receptu posudu treba napuniti voćem da ono ne potone ili ne ostane gore, nasjeckajte voće i složite ga u posudu, pa prelijte želeom i ostavite da se stegne dva sata u hladnjaku. 

Kako izvaditi kolač iz kalupa?

Da biste tortu izvadili iz kalupa, u veliku posudu ulijte vruću vodu i stavite kalup u nju. Pazite da metalno dno posude u posudi s vodom stoji tako da voda ne ide skroz do vrha želea. Čim se malo počne topiti sa svih strana, pokrijte kalup pladnjem za posluživanje i preokrenite ga. Ako je potrebno, nježno obrišite bočne stranice kolača kako biste uklonili višak tekućine.

Sastojci

200 g malina
1 kg jagoda
1 mango
1 naranča
1 kg zelenog grožđa
400 g ljubičastog grožđa
400 g želatine u prahu

Upute

Pripremite voće za tortu. Očistite i narežite na jednake komade. Napomena: želatina je najbolja s okusom manga ili ananasa i u kombinaciji ta dva okusa.

U kalup za pečenje torte stavite prvo maline, zatim jagode. Dodajte mango, naranču i zeleno grožđe, a završite stavljanjem ljubičastog grožđa.

Otopite žele u vrućoj vodi, slijedeći upute na kutiji ili vrećici. Ostavite da se smjesa dobro ohladi.

Polako ulijte smjesu po voću i protresite. Voće skroz prekrijte želeom. Ostavite u hladnjaku dok se potpuno ne stegne, otprilike dva sata. Kad tortu izvadite iz kalupa, vratite ju u hladnjak sve dok ne počnete s posluživanjem.

Najnovije

Reci što misliš!