Kuharica je recept podijelila na TikTok i Instagram profilu, a mnogi su se odlučili 'baciti na posao' i provjeriti isplati li se potrošiti gotovo cijeli dan za pečenje krumpira...
Kuharica s Michelinovom obukom i ‘kraljica krumpira’
Britanka Poppy O’Toole podijelila je
nedavno svoj poduži recept za ‘savršeno mekane i sočne’
pečene krumpire za kojim su poludjeli pratitelji na društvenim
mrežama – iako njihovo spremanje traje nevjerojatnih 15 sati (12
sati pripreme i tri sata obrade) i uključuje rezanje,
mariniranje, slaganje u slojeve, pečenje i prženje.
Premda uključuje puno vremena, recept ima samo četiri
sastojka: goveđu mast, morsku sol, krumpir i biljno ulje.
Kao alternativa u goveđoj, O’Toole kaže da se može koristiti
i mast od guske ili patke.
Podijelila ga je na svom
TikTok i Instagram profilu, a mnogi su se odlučili
‘baciti na posao’ i provjeriti isplati li se potrošiti gotovo
cijeli dan za pečenje krumpira – i oduševljeni su! Ako i sami
želite probati, evo što vam točno treba i kako se radi:
200 g otopljene goveđe masti (loja)
1 žlica morske soli
1,5 kg krumpira za pečenje
1 l biljnog ulja
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 130°C
2. Ogulite i tanko narežite krumpire na komade otprilike iste
veličine
3. Rastopite goveđu mast i umiješajte sol i narezani krumpir
(nakon ovog morate raditi brzo ili nastaviti topiti mast u
mikrovalnoj pećnici jer se brzo ‘stvrdne’)
4. U kalup za pečenje ulijte mast i posložite krumpir
5. Stavite ga u pećnicu na tri sata ili dok ne omekša
6. Kad je gotov pritisnite ga s teškim poklopcem (da se stisne) i
ostaviti u hladnjaku 12 sati
7. Narežite komade u oblik čipsa i pržite na biljnom ulju na
tavi na 190°C dok ne dobije zlatnu boju
8. Posolite i poslužite uz pečenje, a može i same!