Vijesti / Vino i hrana

isprobajte

Kuharica podijelila recept za savršeno pečene krumpire čija priprema traje 15 sati; mnogi kažu da se isplati

Kuharica podijelila recept za savršeno pečene krumpire čija priprema traje 15 sati; mnogi kažu da se isplati
Ilustracija

Kuharica je recept podijelila na TikTok i Instagram profilu, a mnogi su se odlučili 'baciti na posao' i provjeriti isplati li se potrošiti gotovo cijeli dan za pečenje krumpira...

Kuharica s Michelinovom obukom i 'kraljica krumpira' Britanka Poppy O’Toole podijelila je nedavno svoj poduži recept za 'savršeno mekane i sočne' pečene krumpire za kojim su poludjeli pratitelji na društvenim mrežama - iako njihovo spremanje traje nevjerojatnih 15 sati (12 sati pripreme i tri sata obrade) i uključuje rezanje, mariniranje, slaganje u slojeve, pečenje i prženje.

Premda uključuje puno vremena, recept ima samo četiri sastojka: goveđu mast, morsku sol, krumpir i biljno ulje. Kao alternativa u goveđoj, O'Toole kaže da se može koristiti i mast od guske ili patke.

Podijelila ga je na svom TikTok i Instagram profilu, a mnogi su se odlučili 'baciti na posao' i provjeriti isplati li se potrošiti gotovo cijeli dan za pečenje krumpira - i oduševljeni su! Ako i sami želite probati, evo što vam točno treba i kako se radi:

200 g otopljene goveđe masti (loja) 
1 žlica morske soli
1,5 kg krumpira za pečenje
1 l biljnog ulja

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 130°C

2. Ogulite i tanko narežite krumpire na komade otprilike iste veličine

3. Rastopite goveđu mast i umiješajte sol i narezani krumpir (nakon ovog morate raditi brzo ili nastaviti topiti mast u mikrovalnoj pećnici jer se brzo 'stvrdne')

4. U kalup za pečenje ulijte mast i posložite krumpir

5. Stavite ga u pećnicu na tri sata ili dok ne omekša

6. Kad je gotov pritisnite ga s teškim poklopcem (da se stisne) i ostaviti u hladnjaku 12 sati

7. Narežite komade u oblik čipsa i pržite na biljnom ulju na tavi na 190°C dok ne dobije zlatnu boju

8. Posolite i poslužite uz pečenje, a može i same!

Najnovije

Reci što misliš!