Vijesti / Vino i hrana

provjerite!

Znate li kako se zamrzavaju borovnice i koliko se dugo tako mogu čuvati?

Znate li kako se zamrzavaju borovnice i koliko se dugo tako mogu čuvati?
Ilustracija

Otopite ih u zdjeli, brzo isperite i odmah upotrijebite ako ih koristite npr. za smoothie od smrznutih borovnica ili ih pustite da odstoje dok ne dosegnu sobnu temperaturu, otprilike jedan sat...

Nakon što se uberu ili kupe svježe, borovnice se kratko mogu čuvati u neprerađenom obliku. Za razliku od većine voćki, skladište se samo termički obrađene ili zamrznute, a iako se obično zamrzavaju nakon pranja i sušenja, Portal Mind Body Green ne savjetuje da se borovnice peru jer se tako skida 'voštani' zaštitni vanjski premaz koji pomaže u sprječavanju bakterija i štetočina. 

Umjesto toga, borovnice rasporedite na papirom obloženi lim za pečenje i stavite ih na dva sata u zamrzivač. a zatim pakirajte za dulje skladištenje.

Bitno je spriječiti direktnu izloženost ledenom zraku kako bi se smanjile šanse od 'opeklina': vrećica za zamrzavanje ili hermetička posuda pomoći će očuvanju svježine borovnica.

Koliko dugo možete borovnice držati u zamrzivaču?

Borovnice su najbolje prvih šest mjeseci nakon smrzavanja - ali možete ih jesti do deset mjeseci od smrzavanja; samo označite na posudi ili vrećici kad ste ih zamrznuli.

Kako odmrznuti smrznute borovnice?

Bobice otopite u zdjeli, brzo isperite i odmah upotrijebite ako ih koristite za smoothie od smrznutih borovnica ili ih pustite da odstoje dok ne dosegnu sobnu temperaturu, otprilike jedan sat. Otopljene će borovnice biti mekane - i savršene za smoothieje, pite, palačinke ili muffine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video