Vijesti / Vino i hrana

dobro je znati

Sol ipak ima rok trajanja: Evo kako se treba čuvati da se ne pokvari

Sol ipak ima rok trajanja: Evo kako se treba čuvati da se ne pokvari
Ilustracija

Ako je na otvorenom može se stvoriti i plijesan.

Mnogi misle suprotno, ali sol zapravo ima rok trajanja i ne bi ga trebalo ignorirati. 

S natrijevim kloridom miješaju se razni aditivi kako se sol ne bi grudala ili kako bi se pojačala količina hranjivih tvari. Nakon nekog vremena oni se mogu razgraditi i pokvariti sol - ako ju ne čuvate pravilno.

Nikada nemojte sol držati u otvorenoj posudi ili originalnom pakiranju jer će upiti vlagu iz zraka, poprimiti neugodan miris, a može se stvoriti i plijesan - ako to primijetite, odmah je bacite.

Pohranite ju u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte na tamnom i hladnom mjestu, najbolje u nekom od kuhinjskih elemenata. 

Ako sol držite u malim soljenkama na stolu u blagovaonici, redovito ih perite i dobro osušite - nemojte ih samo iznova puniti, savjetuje Lifehacker.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!