jeste li znali?
Gljive uvijek isperete prije kuhanja? Navodno je to potpuno pogrešno, evo što treba napraviti
Mnogi su ostali u šoku kada su pogledali video u kojem je žena otkrila da se gljive ne bi trebale ispirati pod vodom.
Anita, žena koja svakodnevno dijeli trikove i savjete za kuhanje
na TikTok profilu @tastyentertaining, u jednoj od objava otkrila
je da se jedna namirnica ne bi trebala ispirati pod vodom prije
kuhanja - gljive.
Često ih ljudi operu prije rezanja i kuhanja kako bi
uklonili ostatke zemlje, ali to je zapravo pogrešno. One su kao
spužva, upijaju sve pa tako i vodu, a time se samo kvari njihov
okus i stvara se puno tekućine u jelu koje
pripremate.
Umjesto toga, savjetuje Anita, trebalo bi ih
oguliti. Izvadite im peteljku, okrenite ih na drugu stranu i
gulite od sredine koja je sada šuplja prema van. Ostatke nemojte
bacati - možete ih ubaciti u temeljac koji vam treba za neko
jelo.
Dok su neki, već upoznati s ovim trikom, začuđeno pisali da kako
netko ne guli gljive, bilo je mnoštvo onih koji su šokirani jer
nisu uopće znali da se gljive mogu oguliti, prenosi Mirror.
Najnovije
-
Izložba je postavljena za razgled do 22. listopada ove godine.
-
U Varaždinskoj županiji registrirano je 170 električnih vozila, a 949 hibridnih.
-
Promet se tijekom noći odvijao obilaznim smjerovima kako bi se omogućilo policijskim službenicima da obave svoj posao i utvrde uzrok nesreće.
-
Mnoštvo Varaždinaca pohrlilo je na koncert popularnog glazbenika.
-
Pogledajte tko je sve došao na premijeru u Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu.
Reci što misliš!