Vijesti / Vino i hrana

jeste li znali?

Gljive uvijek isperete prije kuhanja? Navodno je to potpuno pogrešno, evo što treba napraviti

Gljive uvijek isperete prije kuhanja? Navodno je to potpuno pogrešno, evo što treba napraviti
Ilustracija

Mnogi su ostali u šoku kada su pogledali video u kojem je žena otkrila da se gljive ne bi trebale ispirati pod vodom.

Anita, žena koja svakodnevno dijeli trikove i savjete za kuhanje na TikTok profilu @tastyentertaining, u jednoj od objava otkrila je da se jedna namirnica ne bi trebala ispirati pod vodom prije kuhanja - gljive.

Često ih ljudi operu prije rezanja i kuhanja kako bi uklonili ostatke zemlje, ali to je zapravo pogrešno. One su kao spužva, upijaju sve pa tako i vodu, a time se samo kvari njihov okus i stvara se puno tekućine u jelu koje pripremate. 

Umjesto toga, savjetuje Anita, trebalo bi ih oguliti. Izvadite im peteljku, okrenite ih na drugu stranu i gulite od sredine koja je sada šuplja prema van. Ostatke nemojte bacati - možete ih ubaciti u temeljac koji vam treba za neko jelo.

Dok su neki, već upoznati s ovim trikom, začuđeno pisali da kako netko ne guli gljive, bilo je mnoštvo onih koji su šokirani jer nisu uopće znali da se gljive mogu oguliti, prenosi Mirror.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video