mljaac

Isprobajte odličan recept za ukusnu i kremastu vruću čokoladu

Važno je koristiti visokokvalitetnu čokoladu, ali i dodati jedan neobičan sastojak - kukuruzni škrob.

Nema ništa bolje od šalice vruće čokolade kada je vani
hladno, pogotovo kada je napravite sami. Donosimo vam recept za
ukusnu i kremastu vruću čokoladu koja je gotova u svega nekoliko
minuta.

Domaća topla čokolada ukusna je poslastica, ali kako je učiniti
boljom? Trik je u tome da koristite pravu, visokokvalitetnu
čokoladu. Visokokvalitetna čokolada ima visok postotak kakaa kao
i kakao maslac koji napitku daje svilenkastu teksturu, kako
piše Drive
Me Hungry
.

Sastojci:

3,5 šalice punomasnog mlijeka
pola šalice slatkog vrhnja
115 g gorko-slatke čokolade
115 g poluslatke čokolade
2 žlice kakaa u prahu
2 žličice kukuruznog škroba
1 žličica ekstrakta vanilije

Začini (po izboru):

cimet
instant espresso prah
muškatni oraščić
kajenski papar

Priprema: 

U jednoj posudi pomiješajte mlijeko i kukuruzni škrob pa
zagrijavajte na laganoj vatri i miješajte dok grudice ne nestanu.

Dodajte slatko vrhnje i kakao te sve dobro promiješajte.
Nastavite neprestano miješajte kako se na mlijeku ne bi stvorila
kožica. 

Kada smjesa zakipi, ugasite vatru pa dodajte nasjeckanu čokoladu.
Nakon dodavanja nasjeckane čokolade nastavite miješati. U početku
će izgledati zrnasto, ali će nakon otprilike minute miješanja
postati svilenkasto i glatko dok se čokolada topi u mlijeku.

Nakon što se čokoladni komadići potpuno otope i vruća čokolada
zgusne, spremna je za posluživanje. Ulijte je u šalice i prelijte
omiljenim dodacima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije