Vijesti / Vino i hrana

duže traje, ali je zdravije

Viralni Facebook recept: Krumpir kuhan dugo na pari navodno je ukusniji od pečenog

Viralni Facebook recept: Krumpir kuhan dugo na pari navodno je ukusniji od pečenog
Ilustracija

Krumpir nakon kuhanja pospe brašnom, soli i paprom, češnjakom u granulama i s malo usitnjene kadulje, pa ga još četiri sata kuha na pari.

Facebook korisnica Ria McCullough podijelila je s pratiteljima svoju jedinstvenu metodu 'pečenja' krumpira, a njen je post brzo postao viralan. U njemu McCullough kaže da kad ovo isprobate, više nikada nećete peći krumpir na klasični način.

Ona krumpire prvo oguli, nakon čega ih kuha u loncu deset minuta i ostavi da se osuše u cjedilu.

Kad se ohladi, krumpir pospe s brašnom, soli i paprom, češnjakom u granulama i malo usitnjene kadulje, pa ga još uvalja u smjesu od tih sastojaka. 

U svoje parno kuhalo zatim dodaje malo maslinovog ulja, poveća temperaturu i unutra stavi krumpir i ostavi da se kuha čak četiri sata na visokoj temperaturi, okrećući dvaput u tom periodu.

- Nevjerojatni su, nisam ni znala da se kuhalo na paru može ovako koristiti - napisala je žena u jednom od gotovo 700 komentara na ovaj recept

- Spremam ih uz nedjeljnu pečenku - najavila je druga korisnica.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!