duže traje, ali je zdravije

Viralni Facebook recept: Krumpir kuhan dugo na pari navodno je ukusniji od pečenog

Krumpir nakon kuhanja pospe brašnom, soli i paprom, češnjakom u granulama i s malo usitnjene kadulje, pa ga još četiri sata kuha na pari.

Facebook korisnica Ria
McCullough 
podijelila je s pratiteljima svoju
jedinstvenu metodu ‘pečenja’ krumpira, a njen je post brzo postao
viralan. U njemu McCullough kaže da kad ovo isprobate, više
nikada nećete peći krumpir na klasični način.

Ona krumpire prvo oguli, nakon čega ih kuha u loncu deset minuta
i ostavi da se osuše u cjedilu.

Kad se ohladi, krumpir pospe s brašnom, soli i paprom,
češnjakom u granulama i malo usitnjene kadulje, pa ga još
uvalja u smjesu od tih sastojaka. 

U svoje parno kuhalo zatim dodaje malo maslinovog ulja, poveća
temperaturu i unutra stavi krumpir i ostavi da se kuha
čak četiri sata na visokoj temperaturi, okrećući dvaput u tom
periodu.

– Nevjerojatni su, nisam ni znala da se kuhalo na paru može
ovako koristiti – napisala je žena u jednom od gotovo 700
komentara na ovaj recept

– Spremam ih uz nedjeljnu pečenku – najavila je druga
korisnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije