korisne informacije
Znamo kako čuvati jaja, tjesteninu… A znate li kako se pravilno čuva papar da zadrži dobar okus?
Čuvajte ga pravilno ako želite sačuvati aromu.
Kada je u pitanju pospremanje i čuvanje hrane, mislimo da
manje-više znamo sva pravila - kruh treba stajati na suhom
mjestu, mliječni proizvodi u hladnjaku, krumpir i luk negdje gdje
nema puno prirodnog svjetla...
No, jeste li se ikada pitali kako se čuva mljeveni papar?
Znanstvenici kažu da treba obratiti pažnju na to i čuvati ovaj
začin pravilno kako bi zadržao svoja svojstva i okus, a mnogi ga
ostavljaju gdje stignu i često ga pohrane u prozirne plastične
mlince što baš i nije najbolja ideja, prenosi UNILAD.
Mljeveni papar trebao bi se čuvati u kuhinjskom elementu, daleko od sunčeve svjetlosti koja može uništiti okus i aromu, i najbolje bi bilo da stoji u drvenom mlincu - tako to rade u svim boljim restoranima.
Najnovije
-
Prava prilika za početnike...
-
Cecelja je nakon rata vodio dušobrižništvo za Hrvate u Salzburgu.
-
Izgradnja rutine odlaska na spavanje je temelj dobrog sna.
-
Bez struje na datum 24. travnja 2024. godine...
-
Varteks je uzeo tri nova boda u dvoboju protiv vrlo dobrog Međimurja te se sada nalazi na trećem mjestu tablice.
Reci što misliš!