Vijesti / Vino i hrana

tiktok video

Zdravi doručak prilagođen i veganima: Pečeni karamelizirani batati s jajima

Zdravi doručak prilagođen i veganima: Pečeni karamelizirani batati s jajima
Ilustracija

Zamrzavanje kristalizira vodu unutar slatkog krumpira da ne probije izvan kože, a pečenje na visokoj temperaturi karamelizira njegove šećere.

Ovaj doručak pun bjelančevina prilagođen je i veganima i vegetarijancima, a sigurno će vas dobar dio dana držati sitima. Postoji nekoliko jednostavnih savjeta za pripremu batata, a jedna od najjednostavnijih metoda uključuje zamrzavanje krumpira prije nego što ga ispečete i dodavanje omiljenih začina.

Prvo zamrznite batate

Prema viralnom TikTok videu na računu @rootedinspice, ključ za savršeno mekani batat je u zamrzavanju.

 

 

Kuhar Lucas Sin iz New Yorka ističe da ta tehnika kuhanja funkcionira jer zamrzavanje kristalizira vodu unutar slatkog krumpira da ne probije izvan kože, a pečenje na visokoj temperaturi karamelizira njegove šećere.

Korisnik batate peče Bansal peče hladne krumpire u pećnici zagrijanoj na 230°C 45 do 60 minuta.

- Pecite dok zagoreni šećer ne iscuri iz krumpira i ne dobijete mekanu teksturu - savjetuje.

Vanjski bi se dio trebao brzo početi karamelizirati, a iz pukotina koje nastaju izlaziti kristalizirani šećer. Nakon pečenja krumpir se po dužini prereže po pola i izdubi stražnjom stranom žlice, da u njega možete dodati jaje i začine, prenosi Real Simple.

Završni detalji

TikTok korisnik u udubinu batata stavlja jaje, pa na par minuta krumpire vraća u pećnicu, dok se bjelanjci ne stegnu i skuhaju. Nakon toga još dodaje razne začine, uključujući sjemenke senfa i kima i pročišćeni maslac, te sol i svježe mljeveni papar. Ako slučajno nemate batat, kaže, isto možete napraviti i s klasičnim krumpirom.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video