Vijesti / Vino i hrana

varaždinska županija

DANI HRVATSKOG KULINARSTVA Tomislav Karamarko pobjednik je natjecanja Bocuse d`Or

DANI HRVATSKOG KULINARSTVA Tomislav Karamarko pobjednik je natjecanja Bocuse d`Or
Varaždinska županija

Pripala mu je ugledna pozicija predstavnika Hrvatske na sljedećem izdanju najprestižnijeg svjetskog individualnog natjecanja u kulinarstvu – Bocuse d'Or Europe.

Kongresna dvorana Hotela Minerve u Varaždinskim Toplicama ovih dana postala je mjesto susreta mnogobrojnih domaćih i inozemnih kuharskih i slastičarskih majstora.

Vezana vijest:

dani kulinarstva 14. Dani hrvatskog kulinarstva Marin Sambolek novi je državni prvak u kulinarstvu!

Dani hrvatskog kulinarstva manifestacija je namijenjena kuharima i slastičarima iz cijele Hrvatske i šire koji se razlikuju po mjestu zaposlenja, tehnikama pripreme hrane i godinama iskustva, no povezuje ih ono najbitnije, ljubav prema kuhanju i kreiranju jela.

Glavni sadržaji ovogodišnjeg, 14-tog izdanja manifestacije, su 9. Državno prvenstvo slastičara, 14. Državno prvenstvo kuhara, Bocuse d'Or-Croatia 2022 te 12. natjecanje učenika Kamelija kup.

- Ovogodišnji natjecatelji potrudili su se da njihov rad bude kvalitetan i ponajprije se zahvaljujem upravo njima. Veseli me svaki osmijeh na licu kuhara koji su danas s nama i razmjenjuju svoja iskustva. Također, bilo je dobro vidjeti puno mladih kuhara iz škola koji su se odvažili, prije svega pred sucima, pokazati što su ih mentori naučili – naglasio je predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni.

Svečanosti dodjele medalja i proglašenju Kuharskog prvaka države nazočio je i župan Anđelko Stričak koji je čestitao svim natjecateljima na predanom radu.

- Uvijek i svugdje postoje oni koji u nekom području žele biti najbolji, napraviti iskorak i pomicati granice, a kada govorimo o kuhanju danas ste to vi. Kada vidim način na koji su pripremljene ove delicije mogu samo reći da su one pravo umjetničko djelo. Drago mi je da je Minerva i ovoga puta domaćin ove najznačajnije manifestacije kulinarske struke gdje se predstavljaju najbolji kuhari i gdje naši mladi mogu učiti od najboljih – rekao je župan.

Ovogodišnji Kuharski prvak države je Marin Sambolek iz varaždinskog restorana Nobel, a pobjednikom Bocuse d`Or natjecanja proglašen je Tomislav Karamarko kojemu je pripala ugledna pozicija predstavnika Hrvatske na sljedećem izdanju najprestižnijeg svjetskog individualnog natjecanja u kulinarstvu – Bocuse d'Or Europe.

Svečanosti proglašenja pobjednika i podjele priznanja nazočili su i gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije dr. sc. Dragutin Vincek.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video