Vijesti / Vino i hrana

spremni za pečenje?

Spremate roštilj za Praznik rada? S ovim će trikovima zablistati!

Spremate roštilj za Praznik rada? S ovim će trikovima zablistati!
S. Sović / Foto agencija Sjever

Nakon pečenja...

Praznik rada mnogi iskoriste za uživanju na otvorenom, druženje i roštiljanje s prijateljima i obitelji. Kao i inače nakon zabave slijedi manje zabavan dio kad ga treba očistiti, a mrlje su često tvrdokorne, no s ovih će nekoliko jednostavnih savjeta s roštilja kliznuti i one 'najtvrdoglavije', piše Express. 

Nakon pečenja je dobro što prije sastrugati ostatke hrane dok je roštilj još topao, a za to je najbolje koristiti četku specijaliziranu za čišćenje roštilja. Kad se rešetke ohlade, možete početi s čišćenjem, no važno je znati i da različiti roštilji mogu zahtijevati različite metode čišćenja pa prije nego krenete na posao u uputama proizvođaća provjerite zahtjeva li kakav poseban tretman.

U svakom slučaju stručnjaci upozoravaju da se na roštilju nikako ne koristite jako abrazivna sredstva koja mogu oštetiti premaz, a mnogi za njegovo čišćenje savjetuju lagano abrazivnu sodu bikarbonu pomiješanu s vodom u pastu.

Nakon njenog nanošenja  dobro isperite cijelu površinu roštilja i prebrišite krpom od mikrovlakana, kako biste spriječili nastanak tragova od vode.  Roštilj možete očistiti i tako da mu dijelove natopite u vrućoj vodi s tekućinom za pranje posuđa i tako ih ostavite neko vrijeme. Nakon toga dijelove izvadite i istrljajte žičanom spužvicom, no pritom pripazite da to radite pažljivo. Očistite sve dijelove i dobro osušite krpom ili na zraku. 
 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.