spremni za pečenje?
Spremate roštilj za Praznik rada? S ovim će trikovima zablistati!
Nakon pečenja...
Praznik rada mnogi iskoriste za uživanju na otvorenom, druženje i roštiljanje s prijateljima i obitelji. Kao i inače nakon zabave slijedi manje zabavan dio kad ga treba očistiti, a mrlje su često tvrdokorne, no s ovih će nekoliko jednostavnih savjeta s roštilja kliznuti i one 'najtvrdoglavije', piše Express.
Nakon pečenja je dobro što prije sastrugati ostatke hrane dok je roštilj još topao, a za to je najbolje koristiti četku specijaliziranu za čišćenje roštilja. Kad se rešetke ohlade, možete početi s čišćenjem, no važno je znati i da različiti roštilji mogu zahtijevati različite metode čišćenja pa prije nego krenete na posao u uputama proizvođaća provjerite zahtjeva li kakav poseban tretman.
U svakom slučaju stručnjaci upozoravaju da se na roštilju nikako ne koristite jako abrazivna sredstva koja mogu oštetiti premaz, a mnogi za njegovo čišćenje savjetuju lagano abrazivnu sodu bikarbonu pomiješanu s vodom u pastu.
Nakon njenog nanošenja dobro isperite cijelu površinu
roštilja i prebrišite krpom od mikrovlakana, kako biste
spriječili nastanak tragova od vode. Roštilj možete
očistiti i tako da mu dijelove natopite u vrućoj vodi s
tekućinom za pranje posuđa i tako ih ostavite neko
vrijeme. Nakon toga dijelove izvadite i istrljajte žičanom
spužvicom, no pritom pripazite da to radite pažljivo. Očistite
sve dijelove i dobro osušite krpom ili na zraku.
Najnovije
-
Izgradnja rutine odlaska na spavanje je temelj dobrog sna.
-
Bez struje na datum 24. travnja 2024. godine...
-
Varteks je uzeo tri nova boda u dvoboju protiv vrlo dobrog Međimurja te se sada nalazi na trećem mjestu tablice.
-
Nogometni klub Varaždin porazio je Rudeš s 2:0 u ponedjeljak te se posve primaknuo sredini ljestvice.
-
Kako je bilo na otvorenju, pogledajte u našoj fotogaleriji.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.