spremni za pečenje?
Spremate roštilj za Praznik rada? S ovim će trikovima zablistati!
Nakon pečenja...
Praznik rada mnogi iskoriste za uživanju na otvorenom, druženje i roštiljanje s prijateljima i obitelji. Kao i inače nakon zabave slijedi manje zabavan dio kad ga treba očistiti, a mrlje su često tvrdokorne, no s ovih će nekoliko jednostavnih savjeta s roštilja kliznuti i one 'najtvrdoglavije', piše Express.
Nakon pečenja je dobro što prije sastrugati ostatke hrane dok je roštilj još topao, a za to je najbolje koristiti četku specijaliziranu za čišćenje roštilja. Kad se rešetke ohlade, možete početi s čišćenjem, no važno je znati i da različiti roštilji mogu zahtijevati različite metode čišćenja pa prije nego krenete na posao u uputama proizvođaća provjerite zahtjeva li kakav poseban tretman.
U svakom slučaju stručnjaci upozoravaju da se na roštilju nikako ne koristite jako abrazivna sredstva koja mogu oštetiti premaz, a mnogi za njegovo čišćenje savjetuju lagano abrazivnu sodu bikarbonu pomiješanu s vodom u pastu.
Nakon njenog nanošenja dobro isperite cijelu površinu
roštilja i prebrišite krpom od mikrovlakana, kako biste
spriječili nastanak tragova od vode. Roštilj možete
očistiti i tako da mu dijelove natopite u vrućoj vodi s
tekućinom za pranje posuđa i tako ih ostavite neko
vrijeme. Nakon toga dijelove izvadite i istrljajte žičanom
spužvicom, no pritom pripazite da to radite pažljivo. Očistite
sve dijelove i dobro osušite krpom ili na zraku.
Najnovije
-
Bravo!
-
Nakon što je privatni detektiv utvrdio kako je djelatnica 'povrijedila radne obaveze', Odvjetnički ured uručio joj je izvanredni otkaz...
-
Kada muha pokupi bakterije, može ih prenijeti svugdje oko sebe...
-
Sve je riješeno u prvom poluvremenu...
-
'Važnije je no ikad podsjetiti da borba za demokraciju nikad ne prestaje', poručio je gradonačelnik Jenkač...
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.