Promo

U 'FAMILIJU' NA ODLIČNA DOMAĆA JELA

NOVO Otvorena Familija, mjesto za odličan zalogaj

NOVO Otvorena Familija, mjesto za odličan zalogaj
Familija

Varaždin je dobio novo mjesto gdje će se moći odlično pojesti. Restoran Familija otvoren je ovaj tjedan na adresi Trakošćanska 24, a prostor nije odabran slučajno.

Nakon gotovo trideset godina, prostor bivše kultne gostionice Ludva, u Trakošćanskoj ulici, više nije prazan.

- Tu živim, u zgradi iznad, a još ko mali sam se tu šetao, s bakom, i sjećam se, govorio sam sebi, tu bude moj restoran, jednog dana. Posbna čast mi je da nakon 20 godina karijere, upravo ovdje mogu otvoriti svoj prvi vlasiti restoran. – govori nam Nino Biškup, poznati varaždinski kuhar, koji je i pokrenuo 'Familiju'.

>> FOTO U Trakošćanskoj ulici otvoren novi restoran Familija

U poslu nije sam, s njim je i žena i šogorica, pa otuda i naziv restorana. Restoran je naravno kompletno renoviran, iako su ostavljeni neki detalji, da se oda počast ovoj kultnoj varaždinskoj gostioni.

Hrana koja će se pripremati u restoranu bit će uglavnom tradicionalna, ali po načinu pripreme i sastojcima ipak vrlo originalna. Tako se na meniju nalazi primjerice janjeća pljeskavica, a bit će tu i rebrica, ali juneća, u tamnom pivu s krumpriom i povrćem. Nadalje, bit će tu i bečki, ali isključivo pravi bečki odrezak, od teletine.

- Sva jela pripremaju se na pravoj domaćoj masti, a željeli smo dati nešto drugačije u ponudi u našem gradu pa se nadam da će se ova tradicionalna jela, oplemenjena našim iskustvom, dopasti ljudima – ističe 'chef' Nino Biškup.

Među toplim predjelima se nalaze okruglice pohanog bunceka, ragu od junećih obraza, ali i pravi štrukli, s juhom od vrhnja, kakve malotko radi u Varaždinu. Uz to, bit će tu i hladna predjela, primjerice pašteta od pačje jetre, sa chutneyem od jabuke i kruške.

Osim jela s a-la-carte ponude, važan adut 'Familije' svakako su i gableci, gdje će svaki dan biti ponešto za pojesti od 10 do 13. I da, za sve koji čitaju tekst a sjećaju se ili su čuli za Ludvu, prvo pitanje je, hoće li biti fileka. Odgovor je da će ih biti, a zasad su na meniju ponedjeljkom i utorkom. Nino tvrdi da su posebni, stoga požurite isprobati.

Dobra klopa je nezamisliva bez dobrog vina, pa će tako u restoranu biti odličnih vina, većinom iz Varaždinske i Međimurske županije.

I ako su vam već narasle 'zazubice', trk u Familju, Trakošćanska 24.

Za one koji žele isprobati hranu u vlastitom domu, moguća je i dostava, a naručiti se može na 095 903 1441. Dobra vijest za sve je da će uskoro moguće biti naručiti i putem Glova.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video