PRAVI BURGER NIJE JUNK FOOD!
ISPROBALI SMO Sjajna ponuda probranih domaćih burger majstora na Špancir Burger festu
Šest vrhunskih burger majstora usidrilo se na Špancir Burger festu, a varaždinski festival dobio je tako svoj sjajnu nadogradnju. Isprobali smo što se nudi i predstavili ponudu!
Špancirfest je konačno dobio i svoj Burger fest. Na Kapucinskom trgu, u organizaciji agencije Kokoš ili jaje, koja potpisuje Zagreb Burger Festival, ali i brojne druge Street-food evente u Hrvatskoj, predstavlja se tako šest vrhunskih burger majstora.
- Po prvi puta smo u Varaždinu, doveli smo Burger fest iz Zagreba na Špancirfest i jako se veselimo da smo dio Špancira – ističe Hana Klain, voditeljica komunikacija Burger festa
Naglašava da se radi redom o biranim Street Food konceptima.
- Možda samo da naglasim razliku između Fast fooda i Street fooda. Fast food se pozicionira kao brza, jeftina, najčešće i nekvalitetna hrana. Za razliku od toga, Street food burgeri nisu obični, već gurmanski burgeri. To je posebno spravljeno pecivo, najkvalitetnije domaće meso, umaci se spravljaju ručno – ističe Hana.
Naglašava da je upravo želja za prezentacijom kvalitetne hrane, bila glavni okidač za pokretanje Zagreb Burger Festivala prije sedam godina.
- Želimo educirati ljude da burger može biti i kvalitetan obrok, koji vam može zamijeniti ručak ili večeru, a ne da vam od njega bude loše. Ovo je naš prvi dolazak u Varaždin, a nadam se da ćemo biti stalni, i da će već druge godine biti i bolja i veća ponuda.
Ovakvi festivali prigoda su i za neke sasvim nove stvari, nove koncepte pa tako i u Varaždinu neke stvari možemo probati prvi puta u Hrvatskoj.
-Tu imamo na festivalu i skroz nove koncepte, jedan od njih je recimo Plant burger, skroz biljni burger, od proteina. Tu imamo i smash-burgere, to je jedan američki koncept, koji će predstaviti 4Burgers. Naša želja je da na našim festivalima damo prigodu novim konceptima i pričama, a tako je i primjerice i Reshetka krenula, pa se i putem naših festivala prezentirala i vrhunski razvila te osvojila brojne nagrade – ističe Hana Klain.
Jedna od kućica pripada i varaždinskoj Rešetki,
višestruko nagrađivanom Nikoli Božiću, koji je
posljednjih godina stalno prisutan na Špancirfestu.
- Varaždin napokon ima pravi Food – point na Špancirfestu, i to
odličan. Ne samo da je lijepo složeno nego je vibra i energija
odlična. Ovo je još jedna odlična prigoda da se predstavimo u
našem Varaždinu, tu je naš domaći teren, i stvarno uživamo, iako
je iza nas naporna Balkanska turneje. Imamo i premijeru našeg
Wagyu Cross Limited burgera, koji je prava mesna poslastica, uz
već poznate Divljeg Đuru i Rasčehjenu gujdu - ističe Božić.
Foto: Sandro Sklepić
Nikola brani domaće boje, a iz Zadra u posebnom, najsjajnijem vozilu, tzv Food-trucku, stiže Picnic – mingle & Fun.
- Cilj je približiti burger ljudima, da shvate da se ne mora raditi kako to radi većina, nego da bude kvalitetno rahlo meso, pufasto i mekano pecivo i da se svi okusi u njemu izraze. Ovo nam je prvi burger festival ovakvog tipa. Koristimo sve domaće sastojke, uglavnom iz Zadra i okolice. Kroz street-food se možda možeš više izraziti nego kroz restoran, mi stvarno uživamo u ovome što radimo – istaknuo je Jakov Meštrović, iz Picnic – mingle & fun.
Foto: Sandro Sklepić
Zagrebački 4Burgers nudi odlične smash burgere, koji su popularni u Americi. A poanta je da se meso peče iz grude mesa, a onda se posebnom prešom meso pritisne na grillu i tako se zadržava sočnost. Nešto što se jednostavno mora isprobati.
Foto:
Sandro Sklepić
The Meat nudi na ovom Špancirfestu sjajan koncept mini burgera, koje se može isprobati po komadu, a ima i ponuda gdje se nudi sva tri okusa. To je odlično za one koji vole istraživati nove okuse, a ne mogu ih sve isprobati.
- Svi naši burgeri su iz domaćeg uzgoja, imamo vlastiti uzgoj u Slavoniji, a radimo i cijeli niz ostalih mesnih prerađevina. Sve to se može nabaviti i u našoj boutique mesnici u Vlaškoj, u Zagrebu. U našim burgerima dakle sve radimo sami, a imamo i odlične vlastite umake. Sve to će se moći isprobati u našim sliderima, a nudit ćemo u Varaždinu i posebne krumpiriće – istaknuo je Nenad Komes iz the Meata.
Jedna
skroz nova, na prvu i pomalo neobična priča su i burgeri od
biljnih proteina, a po prvi puta u Hrvatskoj, mogu se kušati
upravo na Špancirfestu. Autor koncepta je Eduard
Beg iz Beg's Plant Baseda.
- Danas je u svijetu mijenjaju namirnice, tako da danas gotovo svaka namirnica životinjskog porijekla ima svoju zamjenu u biljnom svijetu. Želimo prezentirati da danas burgeri mogu biti i 'plant-based'. Prvi puta smo u Varaždinu, a gdje god dođemo nailazimo na odlične reakcije, tako smo na zagrebačkom Fuliranju dobivali pohvale od brojnih kulinarskih stručnjaka. Nadam se da će se dopasti i Varaždincima – ističe Eduard Beg.
Foto: Sandro Sklepić
A za one koji vole malo ljuće, pikantnije burgere, odnosno neke neobičnije okuse, tu je BBQ Hot Yard. Oni su na Španciru u posebnom 'trucku', a vrijedi istaknuti da imaju i zasigurno najneobičnija imena za svoje burgere.
- Radimo festivale, privatne evente, prikolica nam je stalno na eventima. Meni je ovo drugi posao, nedavno sam i doktorirao na FER-u, bavim se slušnim aparatima, ali burgeri su mi posebna ljubav, tako da često uzimam godišnji i idem prezentirati naše burgere na raznim zanimljivim destinacijama – ističe Davor Šušković, iz BBQ Hot Yarda.
Foto: Sandro Sklepić
Uz sve to, tu je i odlična ponuda koktela, a svaku večer će biti i prigodan glazbeni program uz DJ-eve.
Radno vrijeme Burger Festa je od 17 do 01 (nedjelja-četvrtak), te od 17 do 03 sata petkom i subotom.
Najnovije
-
Slijedi mu kaznena prijava...
-
Uručene su im novčane nagrade...
-
Sport za sve...
-
Naziv predstave dolazi iz grčke riječi 'omma'...
-
Ikebana u doslovnom prijevodu znači 'davanje života cvijeću' ili 'dopustiti cvijeću da se izrazi'...
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.