Vijesti / Vino i hrana

masterchef

Darko Plantak iz Sračinca ispao iz Mastechefa: 'Ovo je bila lijepa ulaznica, ali ja sam je prokockao'

Darko Plantak iz Sračinca ispao iz Mastechefa: 'Ovo je bila lijepa ulaznica, ali ja sam je prokockao'
Nova Tv

Presudio mu je krumpir...

Detalji su dijelili Darka Plantaka iz Sračinca od prolaska u eliminacijskom izazovu i ulaska u MasterChef kuću.

'Ja bih da me Melkior nauči sve što znaš'', rekao je Darko, ali je nažalost morao napustiti show.

Kao jedan od osam članova tima chefa Melkiora Bašića, sudjelovao je u izazovu ''follow the chef'', no nije mu pošlo za rukom replicirati jelo bolje od ostalih kandidata, a naposljetku niti proći mini stres test u kojem su sudjelovali još Luka Marin i Luka Piasevoli.

Tema ''follow the chef'' izazova bila je krumpir i luk za prilog, a glavna namirnica bila je pileći file. Jelo koje su morali replicirati kandidati imalo je još nekoliko segmenata – pire od krumpira, slama od krumpira, ukiseljeni luk, karamelizirani luk i tamni umak od mesa.

''Danas sam naučio trik za pire, otkoštavanje piletine, kako se od luka može napraviti nekoliko komponenti na jednom tanjuru'', rekao je Darko, no unatoč naučenom, greške na putu repliciranja jela stajale su ga crne pregače.

Žiri je probao prvo jelo Darka Plantaka koji je zaboravio na jedan korak prilikom pripreme lepeze od krumpira.

''Darko, tvoj krumpir je drugačiji od ostalih. Sa strane ima dobru koricu, ali unutra je kao da je kuhan, kao da si u koracima negdje pogriješio. Nažalost, ta te komponenta koštala. Darko, žao mi je, ali ti nas napuštaš'', rekao mu je Melkior.

''Ovo je bila lijepa ulaznica, ali ja sam je prokockao. Nisam uspio, nisam zadovoljio, nisam dobro napravio. A smatrao sam da mogu'', rekao je Darko i dodao da je tu kuhanju za njega kraj.

Damir mu je kazao kako u životu treba ustati kad padneš.

Sedam članova Melkiorova tima koji su prošli dalje, prvi su stanovnici MasterChef vile. Anita Vuković, Maja Šabić, Lucija Kerečin, Nikola Kotur, Luka Marin, Luka Piasevoli i Leo Jurešić u vili iščekuju dolazak ostalih kandidata.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video