DRUGAČIJI RECEPT

Kuharica iznenadila trikom: ‘Bolonjez će biti još ukusniji uz ovaj tajni sastojak’

Bolonjez je jelo koje konzumira gotovo svaka obitelj jer ga je lako napraviti, ali jedna kuharica kaže da niste ni svjesni koji sastojak ga čini ukusnijim.

Mnogi uživaju u raznim jelima s bolonjez umakom,
osobito djeca. Iako vjerojatno postoje deseci različitih
recepata, jedna kuharica je pronašla savršeni sastojak za još
ukusniji umak, piše
Net.hr

Ayeisha Cooks je priznala da u svoj umak dodaje inćune kako
bi istaknula okus i podigla ga na višu razinu. U videu na TikToku
je rekla: “Inćuni će se otopiti i neće se osjećati okus
ribe, već će okus bolonjeza biti još intenzivniji.”

Dodavanje inćuna čini okus umaka za tjesteninu bogatijim. Riba će
dati slanu i ukusnu notu. Možete isprobati Ayeishin recept u
nastavku.

Recept

Sastojci:

500 g mljevene junetine
150 g pancete
500 ml goveđeg temeljca
150 ml mlijeka
1 mrkva
1 luk
1 štapić celera
čaša vina
1 konzerva pelati rajčice
žlica umaka od rajčice
2 fileta inćuna
2 lista lovora
3 grančice timijana
ulje za kuhanje

Priprema:

U većem loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte
nasjeckanu mrkvu, luk i celer i miješajte oko sedam minuta dok ne
omekšaju. Dodajte nasjeckani češnjak i pancetu i kuhajte dok ne
porumeni – oko pet minuta. Zatim dodajte mljevenu junetinu i
drvenom kuhačom izlomite meso. Kuhajte oko osam minuta dok meso
ne postane ružičasto. Dodajte veću količinu vina i kuhajte smjesu
dok se vino ne reducira na pola, što bi trebalo trajati oko tri
minute.

Zatim u lim dodajte pelati rajčice, goveđi temeljac i malo umaka
od rajčice. Miješajte dok se dobro ne sjedini i pustite da
zavrije. Dodajte tajni sastojak, filete inćuna, i pustite da
lagano kuha oko dvije minute. Unatoč neobičnom sastojku, inćune u
umaku nećete osjetiti i trebali bi se brzo otopiti.

Stavite listove lovora i grančice timijana u umak i sada je
vrijeme da se umak bolonjez kuha. Poklopite lonac i kuhajte na
laganoj vatri oko tri sata uz povremeno provjeravanje i
miješanje. Otprilike sat vremena prije posluživanja umiješajte
mlijeko i pustite da se kuha bez poklopca. Izvadite timijan i
lovorov list iz umaka i vaš bogati i aromatični umak će biti
spreman za posluživanje, piše The Mirror.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije