ukusno jelo

Recept za špinat koji se topi u ustima: Tri dodatna sastojka mijenjaju cijelu priču

Da biste poboljšali ukus špinata, možete mu dodati neke namirnice i začine kako bi njegov ukus postao savršen

Ovo zdravo i pristupačno povrće može postati kremasto i
aromatično uz dodatak tri sastojka preporučena od
profesionalnih kuhara.

Njihovi tajni sastojci su aromatično bilje, parmezan i vrhnje za
kuhanje.Kako napraviti ukusan špinat. Ovo je recept za
kremasti špinat.

Sastojci: 

1 kg špinata
2 žličice maslinova ulja
1 žlica maslaca
2 žlice narezanog crvenog luka
malo ljute mljevene paprike

prstohvat muškatnog oraščića
1 žličica narezane kore limuna
3/4 šalice vrhnja za kuhanje
2 žlice parmezana

Priprema:

U duboki lonac ulijte maslinovo ulje i špinat pa dinstajte
nekoliko minuta, a zatim procijedite i stavite na ubrus da se
ocijedi. Istopite maslac pa propržite crveni luk, dodajte soli,
papra, mljevene paprike, muškatnog oraščića i narezane kore
limuna.

Ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i kada zakuha, dodajte
sjeckani špinat. Dobro umiješajte i posipajte parmezanom.

Ostavite na štednjaku još dvije minute, a zatim poslužite.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije