Vijesti / Koronavirus

AVAR O NOVIM MJERAMA

GRADSKI STOŽER 'Propusnice radnicima izdaju poslodavci. Nemojte ih zlorabiti za odlazak u gorice!'

GRADSKI STOŽER 'Propusnice radnicima izdaju poslodavci. Nemojte ih zlorabiti za odlazak u gorice!'
Grad Varaždin/Varaždinski.hr

Načelnik Stožera Zlatan Avar govorio je o novim mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom, gdje prijaviti štetu od potresa i kako teče organizacija života u gradu.

Danas je Gradski stožer civilne zaštite održao konferenciju za novinare u dvorištu Gradske vijećnice. 

Vezana vijest:

Robert Vugrin, koronavirus u varaždinskoj županiji TROJE NOVOZARAŽENIH Sad ih je ukupno 14, stožer upozorava: 'Problem je u nepoštivanju mjera unutar domova'

Načelnik Stožera Zlatan Avar govorio je o novim mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom, gdje prijaviti štetu od potresa i kako teče organizacija života u gradu. Prvo se osvrnuo na jučerašnju mjeru skraćenog rada trgovina.

- S obzirom da trgovine da po novom režimu od 8 do 17 sati, benzinske crpke ne ulaze u tu trgovinu. One rade kao što su radile – napomenuo je Avar.

Danas je Gradski stožer donio novu mjeru vezanu uz parking.

- Na užem sazivu sjednice Stožera doneseno je da danas od 12 sati pa nadalje, nema naplate parkiranja u gradu Varaždinu, izuzetak je garaža na Kapucinskom trgu. Sve ostale površine nemaju naplatu parkiranja – kazao je.

Pojasnio je što znači restrikcija o napuštanju mjesta prebivališta.

- Najnovija restrikcija je o napuštanju mjesta prebivališta. Svi oni poslodavci koji imaju radnike koji moraju dolaziti na posao, oni moraju izdati propusnice. Iz te odluke su izuzeti mediji, sve komunalne i hitne službe zbog prirode posla. Apeliram na sve, nemojte zloupotrebljavati propusnice koje dobivate odlaskom u gorice. Bit je smanjiti migraciju i poštivati restrikcije. Ostanite doma – rekao je Avar i dodao:

- Što se tiče prijevoza s posla i na posao, imali smo upita za to, važno je da poslodavci osiguraju uvjete. To im ne osiguravamo mi kao civilna zaštita, već poslodavci – kaže.

Puno je upita vezanih uz zatvaranje većih industrija i tvornica.

- Zašto ne zatvaramo industriju? Lokalni stožer neće donositi takvu odluku, već moramo sve koordinirati sve s Nacionalnim stožerom. Ako oni odluče da se ide u zatvaranje industrije, onda ćemo to zatvoriti. Isto vrijedi i za građevinare – istaknuo je i dodao da prijave oko štete zbog potresa šaljite na gradsku upravu.

Bilo je i pitanja vezanih uz migracije stanovnika koji odlaze u trgovine.

- Stanovnici okolnih općina mogu ići u trgovinu. Ako postoje dućani u vašoj blizini, kupujte tamo, ali možete otići u grad. Centri i stožeri će za tu svrhu davati iskaznice, ali bitno je smanjiti migraciju – kazao je.

Javne gradske česme za ispijanje vode još uvijek su otvorene.

- Javne česme? Možemo ih mi zatvoriti, ali zasad ih izbjegavajte. Nije nama problem, ako će apelirati. Smanjite kontakt, držite distancu – naveo je Zlatan Avar.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video