Vijesti / Koronavirus

O propusnicama

SMANJITE KRETANJE! 'Idite u najbliži dućan, policija će to provjeravati i upozoravati vas'

SMANJITE KRETANJE! 'Idite u najbliži dućan, policija će to provjeravati i upozoravati vas'
Varaždinski.hr

Načelnik stožera Avar pojasnio je upute oko dobivanja propusnica koje su jučer stupile na snagu.

Danas je u Gradskoj vijećnici načelnik stožera Civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar održao konferenciju za novinare. Pojasnio je upute oko dobivanja propusnica koje su jučer stupile na snagu.

Vezana vijest:

Robert Vugrin županijski stožer objavio NAJNOVIJE INFORMACIJE 'U protekla 24 sata utvrđeno pet kršenja mjera samoizolacije'

- S obzirom da je bila velika navala na propusnice donosimo nove informacije. Primili smo oko 1000 zahtjeva, ali oni se odnose na područje cijele županije. Grad Varaždin izdaje propusnice samo za grad Varaždin. Molim one koji su poslali zahtjeve iz raznih mjesta i gradova diljem županije da se svako javi svom stožeru civilne zaštite – rekao je Avar.

Naglasio je da za grad Varaždin i okolna prigradska naselja ne treba propusnica. 

- U gradu Varaždinu vam neće trebati propusnice, iz bilo kojeg prigradskog naselja u centar grada neću mu trebati propusnica. Apeliram da idete u najbližu trgovinu, cilj je da se smanji kretanje. Ako ste u Zbelavi ne idite u Supernovu. Policija će to provjeravati i upozoravati vas - istaknuo je načelnik stožera i dodao:

- Ako imate zdravstvenih problema, propusnicu dobivate od obiteljskog liječnika, ne od civilne zaštite. Poslodavce molim da daju propusnice djelatnicima. To ne radi Civilna zaštita. Sve zahtjeve za to koji su došli, mi smo odbili, a to je bilo dvije trećine zahtjeva - kazao je. 

Postojat će i petodnevne propusnice, a nakon isteka zahtjev se mora tražiti ponovno. 

- Sukladno današnjem dogovoru i s PU varaždinskom i Županijom svi oni koji imaju skrb o starijima, djeci i životinjama, oni su već jučer ih dobili, od Civilnog stožera Grada Varaždina trajat će pet dana, ne duže. Reorganizirajte se. Nakon pet dana podnosi se zahtjev ponovno. Sve se radi online, nitko ne ide u Gradsku vijećnicu - kaže Avar.

Ne želi da se stožer Civilne zaštite pritišće u svom radu s raznih strana. 

- Od današnjeg dana onaj tko treba propusnicu javit će se dan ranije. Ispunite obrazac ili pošaljite e-mail dan ranije da se izbjegne socijalni kontakt. Sve vam je dostupno i u skladu s Nacionalnim stožerom. Poruka za one koje su telefonski i putem društvenim mreža prijetili i radili pritisak na stožer civilne zaštite - svima vam ide prijava. Nema pritiska na stožer Civilne zaštite. Propusnice tražite pod kaznenom i materijalnom odgovornošću - navodi Avar. 

Napomenuo je da zahtjeve za odlazak u gorice neće tolerirati. 

- Informirajte se na stranicama Grad i Županije. Budite savjesni i da se toga držite. Broj oboljelih ide gore po onome što struka govori, nadam se da ćemo doći u ravninu. Mjere imaju efekt. Nemojte biti razmaženi i sebični, jer ima puno sebičnih zahtjeva i komentara. Budi svi solidarni. Hoćemo li svi zajedno zapeti, uspjet ćemo. Ako ne, nećemo. I nemojte moliti stožer Civilne zaštite da vam odobri odlazak u gorice. To nećemo odobravati i bit ćemo maksimalno rigorozni. Što je manje takvih zahtjeva, to će oni drugi prije dobiti propusnice - kaže Avar. 

Napomenuo je da desetak ljudi radi na propusnicama.

- Nadamo se da će ostale općine slijediti primjer petodnevnih propusnica. To je konsenzus između svih nas, a oni koji ne trebaju imat će jednodnevne. Županija je izazvala šok s jednodnevnim, ali je poručeno da nema zezanja. Stvorilo je pomutnju, ali ima edukativnu svrhu. Smanjite kretanje – poručio je Avar.

picture
 

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!