Vijesti / Koronavirus

županijski stožer objavio

NAJNOVIJE INFORMACIJE 'U protekla 24 sata utvrđeno pet kršenja mjera samoizolacije'

NAJNOVIJE INFORMACIJE 'U protekla 24 sata utvrđeno pet kršenja mjera samoizolacije'
Opća bolnica Varaždin/Zvonko Lončar

'Do sada je testirano 182 uzorka i redovito na dnevnoj bazi sada testiramo oko 15-ak uzoraka.'

- U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata nemamo potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, dakle do sada imamo potvrđena 14 slučaja zaraze virusom COVID-19 od čega je je jedna osoba izliječena. Također, mogu objaviti dobru vijest da imamo nova tri pacijenta kojima je prvi bris negativan, što nam ulijeva optimizam da ovaj tjedan dobijemo potvrdu za nova tri izliječena - izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Vezana vijest:

O propusnicama SMANJITE KRETANJE! 'Idite u najbliži dućan, policija će to provjeravati i upozoravati vas'

- Do sada je testirano 182 uzorka i redovito na dnevnoj bazi sada testiramo oko 15-ak uzoraka. I dalje imamo preko 900 osoba pod zdravstvenim nadzorom od čega su 88 kontakti zaraženih osoba u protekla 24 sata policija je provjerila 149 osoba s mjerom samoizolacije i ponovno utvrdila pet kršenja - dodao je.

Vezano na brojna pitanja uz propusnice naveo je upute:

- Za putovanje na posao i s posla propusnice izdaju odgovorne osobe pravnih subjekata, dakle poslodavci. Za stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb - propusnice izdaju njihovi liječnici obiteljske medicine. Za ostale stvari koje spadaju u kategoriju vitalnih obiteljskih razloga, a u koje spada skrb o roditeljima ili djeci - propusnice izdaju nadležni lokalni stožeri civilne zaštite - rekao je.

Dakle, prema mjestu prebivališta postoje gradski i općinski stožeri civilne zaštite, a podatke o njima možete dobiti u vašim gradskim i općinskim službama.

- Vezano za ograničenja, odnosno uvjete izdavanja propusnica napominjemo prije svega da je cilj uvođenja propusnica ograničavanje kretanja u svrhu suzbijanja epidemije.

Kao Županijski stožer tražili smo vođenje evidencije iz razloga da nemamo nekontrolirano izdavanje nesuvislih propusnica upravo zato da to izdavanje bude kontrolirano, provjerljivo, ali i da imamo mogućnost putem OIB provjeriti krše li se uvjeti samoizolacije - napomenuo je Vugrin.

Vezano za kretanje mještana unutar općine ili grada, pojasnio je.

- Za kretanje unutar općine ili grada nije potrebna propusnica, no kretanje je ograničeno na područje unutar kojeg je moguće osigurati nabavku nužnih prehrambenih artikala ili lijekova - dakle mještani iz južnih prigradskih naselja mogu sve potrebno nabaviti u južnom dijelu grada, tipa južne gospodarske zone i nema potrebe za kretanjem u drugi dio grada i to će policija kontrolirati. Isto vrijedi i za Općine.

Policija će priznavati i propusnice koje mještani mogu pokazati digitalno na svojim mobitelima - dakle preporuka je da se stožeri organiziraju da se zahtjevi predaju putem interneta i isto tako preuzmu.

Svaka propusnica mora sadržavati osnovne informacije - izdavatelj, ime i prezime korisnika i oib, svrhu izdavanja, relaciju kretanja i rok važenja.

Sve  ove mjere imaju jedan osnovni cilj i tražimo od svih mještana da se u tu svrhu i pridržavaju svih naputaka - kazao je Vugrin.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video