Vijesti / Koronavirus

novi podaci

Beroš: 'Novih 39 zaraženih koronavirusom, 14 na respiratoru. Nema eksponencijalnog rasta'

Beroš: 'Novih 39 zaraženih koronavirusom, 14 na respiratoru. Nema eksponencijalnog rasta'
Davor Javorovic/PIXSELL

U Hrvatskoj potvrđeno 39 novih slučajeva, kazao je ministar Vili Beroš.

Nacionalni stožer u 9 sati objavio je nove informacije o situaciji s koronavirusom.

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je komentirao situaciju u Hrvatskoj te naglasio da bi restriktivne mjere koje su uvedene trebale za koji dan dati rezultate. Dosad su u Hrvatskoj 22 osobe ozdravile.

Na početku se ministar Davor Božinović zahvalio svima koji prate stožer i prenose informacije kao i građanima koji poštuju mjere stožera. U Hrvatskoj potvrđeno 39 novih slučajeva, kazao je ministar Vili Beroš.

- Na respiratoru je 14 bolesnika. To je 3 posto na respiratoru, što je dobro - dodao je i rekao da nema eksponencijalnog rasta što je od iznimne važnosti.

- Potrebno je prije donacija kontaktirati ljude koji se time bave da adekvatno rasporedimo resurse. Jučer su se počele prikupljati grijalice za kamp u Dubravi, a to nije potrebno jer su ti šatori grijani. Molimo da se javite Maji Grbi-Bujević ako želite pomoći – rekao je.

- Mi imamo u zdravstvenom sustavu 19 liječnika specijalista koji su pozitivni, 6 specijalizanata, 7 medicinskih sestara i 2 stomatologa. Prosječna dob je 49 godina - kazao je Krunoslav Capak.

- Imamo 18.601 u izolaciji, imamo 2347 kontakata koje nadziremo i 536 zdravstvenih djelatnika koji su u samoizolaciji - kazao je Krunoslav Capak.

Glavni ravnatelj policije kazao je da su zaražena i dva policajca.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video