Vijesti / Koronavirus

INFORMIRAJTE SE!

PROBLEMI U VINICI Marijan Kostanjevac: 'Propusnice za odlazak u banku ili u kupovinu neće se izdavati'

PROBLEMI U VINICI Marijan Kostanjevac: 'Propusnice za odlazak u banku ili u kupovinu neće se izdavati'
Marko Jurinec/Pixsell

- Općinski stožer zatrpan je zahtjevima za izdavanje propusnica od kojih mnogi nisu od vitalnog značaja - naglašava Kostanjevac.

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac obratio se priopćenjem svojim mještanima te ih upozorava da o njihovom ponašanju ovisi hoće li se i koliko koronavirus proširiti na području Vinice.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Molimo Vas da shvatite kako je situacija vezana uz širenje zaraze koronavirusom u našoj zemlji krajnje ozbiljna. U ovom trenutku u Hrvatskoj  je 481 oboljela osoba, a o našem ponašanju u idućih par tjedana ovisi u kolikoj će se mjeri epidemija zaraze novim koronavirusom proširiti na našem području. A ponašanje nekih naših ljudi jednostavno nije razumno.

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj donijeta je s  ciljem sprečavanja širenja zaraze novim koronavirusom.  Spomenutom Odlukom kao i Odlukom o izdavanju propusnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije nadležni lokalni Stožer civilne zaštite može izdati propusnicu samo kad se radi o vitalnim obiteljskim razlozima, no općinski stožMEJRer zatrpan je  zahtjevima za izdavanje propusnica od kojih mnogi nisu od vitalnog značaja. Stoga Vas pozivamo da se konačno počnete ponašati ozbiljno i odgovorno kako prema sebi tako i prema drugim osobama. Drugim riječima, propusnice za odlazak u banku, k javnom bilježniku ili u shoping u Lidl, Kufland i sl. neće se izdavati. 

Nadalje, u posljednjih par dana primijetili smo da se veći broj starijih osoba koje i tako čine rizičnu i najugroženiju skupinu kreće po prodavaonicama, pošti, ljekarni i sl. Već ranijim preporukama nacionalnog Stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo  starijoj je populaciji preporučena izolacija i nenapuštanje domova. Stoga ponovo molimo mlađe članove obitelji kao i sve ostale mještane  za solidarnost i pomoć  u dostavi lijekova i namirnica starijima i bolesnima. Sve starije osobe koje nemaju  u blizini osoba za pomoć u dostavi, pozivamo da se jave u Općinu Vinica telefon 042 722 233  kako bi im se u dogovoru sa operativnim snagama  osigurala  dostava potrebnih namirnica i lijekova', stoji u priopćenju.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!