Vijesti / Koronavirus

ZARAŽENI KOD IVANCA

SMIRIVANJE PANIKE O zaraženima iz Ivanca: 'Njihovi kontakti su u samoizolaciji'

SMIRIVANJE PANIKE O zaraženima iz Ivanca: 'Njihovi kontakti su u samoizolaciji'
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vijest o dvije osobe zaražene koronavirusom s područja Ivanca kod dijela građana izazvala je zabrinutrost...

Grad Ivanec na svojim je službenim stranicama objavio kako se kod dijela građana javila zabrinutost zbog objave inforamacije da su dvije osobe s područja grada Ivanca oboljele od coronovirusa.

Vezana vijest:

koronavirus u ivancu Koronavirus u Ivancu Ivanečki stožer potvrdio da su zaražene dvije osobe: 'Njihovo ponašanje bilo je primjer odgovornog'

Kako bi umirili sugrađane, objavili su informacije koje je Stožeru civilne zaštite Grada Ivanca priopćio ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić.

- Svi kontakti osoba oboljelih i pozitivnih na COVID19 infekciju su mapirani i pod kontrolom su epidemiologa te se nalaze u samoizolaciji i stog osnova nema razloga za paniku. Kontakti kontakata koji nisu pozitivni, niti su razvili simptome respiratorne bolesti, ne smatraju se ugroženom populacijom i nisu pod zdravstvenim nadzorom - poručuje ravnatelj OB Varaždin.

U kontekstu prepiski po društvenim mrežama po kojima se u vezi slučaja oboljelih u Ivancu šire potpune neistine i dezinformacije, ističu iz Grada, te molimo javnost da takve prepiske zanemari te da i dalje prati vijesti Stožera CZ, koji točne, kvalificirane i provjerene informacije dobiva izravno od epidemiološke službe i svih drugih mjerodavnih institucija.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video