Vijesti / Koronavirus

E-PROPUSNICE

STIGLE E-PROPUSNICE Evo o čemu se radi i kako to mijenja postojeću situaciju

STIGLE E-PROPUSNICE Evo o čemu se radi i kako to mijenja postojeću situaciju
Ilustracija

Ovom uslugom omogućit će se jedinstveno mjesto pristupa izdanim propusnicama...

Ministar uprave Ivan Malenica predstavio je uslugu 'e-Propusnica'. Riječ je o usluzi u sklopu Centra dijeljenih usluga koja povezuje Ministarstvo unutarnjih poslova, Poreznu upravu, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, zdravstveni sustav i Stožer civilne zaštite.

Vezana vijest:

DOBRO JE ZNATI GRAĐANI, POZOR! Od sutra novi način izdavanja propusnica - evo detalja

Uslugom e-Propusnica omogućit će se jedinstveno mjesto pristupa izdanim propusnicama, čime će se smanjiti mogućnost zlouporabe te  učinkovitiji sustav kontrole izdanih propusnica.

Također, omogućit će i pomaganje u identifikaciji osoba koje krše mjere samoizolacije.

- Ne radi se o aplikaciji već o centru dijeljenja usluge. Ima za cilj povezati državna tijela. Ovaj sustav je namijenjen građanima. Od danas će se kroz sustav e-građani moći izdati propusnica. To će biti jedinstveno mjesto gdje će se moći provjeriti sve izdane propusnice, te sve koji su u samoizolaciji - kazao je Malenica.

- Oni građani koji nemaju tu mogućnost će moći na dosadašnji način koristiti izdavanje propusnica. Omogućava se izdavanje propusnice putem liječnika, poslodavca i Stožera civilne zaštite - kazao je.

Propusnice će se dobiti u korisničkom pretincu. Mogu se koristiti i na mobilnom uređaju.

- Cilj nam je digitalizirati čitav proces i olakšati kontrolu. Građani neka budu odgovorni. Savjetujem da čuvamo zdravlje naših najbližih. Više detalja ćemo poslati u obliku prezentacije - kazao je.

- Bilo je zlouporaba, izdavali su poslodavci propusnice ljudima koji nisu bili u radnom odnosu - kazao je Malenica.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!