Vijesti / Koronavirus

DOBRO JE ZNATI

GRAĐANI, POZOR! Od sutra novi način izdavanja propusnica - evo detalja

GRAĐANI, POZOR! Od sutra novi način izdavanja propusnica - evo detalja
Varaždinski.hr

'To bi značilo da ako ćete sutra zatražiti propusnicu primjerice u 10 sati, ona će vam na mail stići u 10 sati i jednu minutu.'

Zlatan Avar, načelnik gradskog Stožera civilne zaštite, iznio je na današnjoj konferenciji za medije novosti vezane uz izdavanje propusnica.

Vezana vijest:

računalo, e-mail E-PROPUSNICE STIGLE E-PROPUSNICE Evo o čemu se radi i kako to mijenja postojeću situaciju

- Od sutra kreće gradski sustav s novim načinom izdavanja propusnica. Istovremeno, država je predstavila drugi sustav koji će omogućiti izdavanje propusnica putem sustava e-Građani, a riječ je o projektu Ministarstva uprave u suradnji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i on kreće od 6. travnja. Do tada građani Varaždina koriste gradski sustav - kazao je uvodno Avar. 

- Dakle, od sutra svi mogu popuniti zahtjev za propusnicu i dobiti je odmah, iste sekunde - ponovio je Avar i dodao:

- Od sutra ne koristimo dosadašnji način koji je tražio još neke korake. Građani nakon što sve ispune online na mail dobivaju link na kojem je propusnica. To bi značilo da ako ćete sutra zatražiti propusnicu primjerice u 10 sati, ona će vam na mail stići u 10 sati i jednu minutu.

Sustav i način je sličan, rekao je Avar i zamolio građane da odabiru razloge koji će im biti navedeni.

- U sedam dana vidjeli smo razloge koje su građani pisali, tako da će im oni biti navedeni. Podsjećam, gradski stožer je propusnice odobravao na temelju sljedećih kriterija: briga o starijima, djeci, životinjama, za nužne radovi u vinogradu, odnosno na zemlji koju netko ima, za odlazak u samoizolaciju ili posjetu osobama u samoizolaciji - nabrojao je.

Dodao je da će oni koji nemaju sređeno prebivalište i dalje koristiti 'stari način'.

- Naime, internetska stranica će ih uputiti na dosadašnji način izdavanja propusnica gdje mi, gradski stožer, moramo odraditi još dva ili tri koraka da im izdamo propusnicu i nek objasne svoju situaciju.

- Molim da od sutra svi rade na taj način i što manje dolaze u vijećnicu. Ako imate mogućnost, napravite online! - ponovio je Avar.

Svi koji su predali zahtjeva za propusnicu danas, njih će obraditi gradski stožer i poslati im na mail ili će građane zvati i doći će po njih (ako su zahtjev predali na porti vijećnice).

Mjere za poduzetnike

Avar se osvrnuo i na mjere koje je Grad poduzeo kako bi malim obrtnicima i poduzetnicima olakšao ovu situaciju.

- Narednih dana ćemo raspisati javni natječaj. Novci namijenjeni u poduzetničkom fondu opet idu njima, ali na način da ćemo im platiti režijske troškove - odvoz smeća, struju, plin, nakon što predaju skenirane uplatnice. Obrtnici, obratite pažnju na tu mjeru i javite se na temelju kriterija. Bit će sve dostupno na webu putem kojeg ćete moći i predati dokumentaciju - rekao je Avar.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video