Vijesti / Koronavirus

TRENUTNO STANJE

KORONAVIRUS Nema novih zaraženih u županiji, samoizolacija se i dalje krši

KORONAVIRUS Nema novih zaraženih u županiji, samoizolacija se i dalje krši
Varaždinski.hr, PIXSELL

U samoizolaciji je sad 2045 osoba...

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupan broj oboljelih je i dalje 24, izliječenih šest, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba. Napomenimo kako su trenutno  sve one dobrog općeg stanja.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 383 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 2045 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 46 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin je naznačio kako se među ovih 2045 osoba nalazi i novih 117 osoba kojima je tek počela 14-dnevna mjera samoizolacije.

- Sve ove osobe su u mjeri samoizolacije iz opravdanih preventivnih razloga, ili se radi o vozačima teretnih vozila koji voze izvan granica naše države, a vraćaju se natrag , ili o povratnicima koji su se vratili iz zemalja koje su proglašene opasnim područjima, ili o osobama koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženima – rekao je Robert Vugrin te dodao kako upravo pred nadolazeće Uskršnje blagdane valja preispitati smislenost povratka naših državljana u Republiku Hrvatsku.

Naime, odmah po prelasku granice podliježu mjerama samoizolacije što znači da se najkraćim mogućim putem moraju uputiti  vlastitim kućama gdje svo vrijeme moraju i ostati, izbjegavati bliske kontakte s ukućanima i ne primati posjete.

U svrhu bolje informiranosti građana vezano za upute o poštivanju mjere samoizolacije upućujemo vas na poveznicu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo(kliknite na poveznicu).

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video