Vijesti / Koronavirus

Dobre vijesti

KORONAVIRUS U ŽUPANIJI Nema novih slučajeva zaraze, ozdravilo šest osoba

KORONAVIRUS U ŽUPANIJI Nema novih slučajeva zaraze, ozdravilo šest osoba
OB Varaždin/Emica Elvedji/PIXSELL

U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je samo jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupan broj oboljelih je i dalje 24, ozdravilo je njih šest, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba. Sve osobe koje su na liječenju su trenutno općeg dobrog stanja.

Do sada su u Varaždinskoj županiji testirane ukupno 452 osobe, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 2044 osoba.

U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je samo jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 27 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin je naznačio kako se među ovih 2044 osoba nalazi i 387 novih osoba kojima je tek počela 14-dnevna mjera samoizolacije te da sam podatak da u posljednja 2 dana imamo čak 747 novih osoba u preventivnoj mjeri samoizolacije, dovoljno upozorava na to da još nije stiglo vrijeme opuštanja.

- Drago mi je čuti da smo prema jednom vrlo relevantnom pokazatelju u samom vrhu Republike Hrvatske po poštivanju mjera, odnosno da je Google građane Varaždinske županije svrstao među najodgovornije gledajući podatke o trendovima kretanja posljednjih dana. Važno je napomenuti da dolazak ljepšeg vremena nije ujedno i znak za prekid poštivanja mjera, te je potrebno i dalje paziti na sebe i na druge – posebno je naglasio Vugrin.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video