Vijesti / Koronavirus

BLIŽI SE USKRS

PORUKA IZ OPĆINE MARUŠEVEC 'Ove godine nema priprema i paljenja vuzmenki'

PORUKA IZ OPĆINE MARUŠEVEC 'Ove godine nema priprema i paljenja vuzmenki'
Varaždinski.hr

Pojačano će se kontrolirati i sankcionirati društvena okupljanja, zadržavanje na javnim prostorima i priprema vuzmenki.

Pošto se približava najveći i najvažniji kršćanski blagdan iz Općine Maruševec podsjećaju građane da se u cilju smanjenja širenja bolesti COVID-19 i dalje drže mjera koje su na snazi, a tiču se socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javim prostorima.

- Zahvaljujemo svim građanima na razumijevanju i odgovornosti koje pokazuju svojim ponašanjem od početka ove zdravstvene krize. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne je važnosti jer odgovornim ponašanjem smanjujemo širenje zaraze koronavirusa na našem području, stoga Stožer civilne zaštite Općine Maruševec i dalje apelira na građane da ostanu doma i ne izlažu se riziku zaraze - stoji u priopćenju.

I dalje uz pomoć operativnih snaga, vatrogasaca DVD-a Maruševec i DVD Donje Ladanje, kao i policije Stožer civilne zaštite Općine Maruševec osigurava provedbu i nadzor odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

- Tako će biti i u narednim danima uoči i nakon Uskrsa, kad će se pojačano kontrolirati i sankcionirati društvena okupljanja, zadržavanje na javnim prostorima i priprema vuzmenki, u cilju zaštite zdravlja svih građana. Naš kraj je nadaleko poznat po njegovanju ovih uskršnjih običaja koje sežu u daleku povijest, no ove godine zbog aktualne zdravstvene i sigurnosne situacije u kojoj se Hrvatska nalazi, njegovanje ove tradicije moramo svi zajedno ostaviti za neko drugo, zdravije vrijeme - zaključuju.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!