Vijesti / Koronavirus

imamo ukupno 4 zaraženih

KORONAVIRUS U MEĐIMURJU Još jedna osoba oboljela u susjednoj županiji

KORONAVIRUS U MEĐIMURJU Još jedna osoba oboljela u susjednoj županiji
Međimurska županija/Vjeran Žganec Rogulja

U 12 sati Stožer civilne zaštite Međimurske županije iznosi najnovije informacije o stanju oko koronavirusa u našoj županiji

Župan Matija Posavec rekao je da je u Međimurju zaražena još jedna osoba. Uz jednu ozdravljenu, tako ukupno imamo 4 zaražene osobe.

- Bliski je kontakt jedne od prethodno zaražene osobe, tako da u jednoj obitelji imamo tri zaražene osobe. Obavljeno je ukupno 98 testiranja, posljednjih dana je obavljeno 13 testiranja, a njih 12 bilo je negativno. Drugozaražena osoba koja je hospitalizirana je dobrog općeg stanja, a prvi kontrolni nalaz bio je negativan, no potrebna su dva - rekao je dodavši da su trenutno dvije osobe hospitalizirane.

Još jednom je ukazao na važnost poštivanja propisanih mjera i pozvao sve da se pridržavaju socijalne distance i ostalih preporuka.

POGLEDAJTE VIDEO:

picture
 

Točno u podne održana je još jedna konferencija za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Najnovije informacije o koronavirusu u Međimurju najprije je iznio Josip Grivec koji je najavio pomoć OPG-ovima i poljoprivrednicima općenito.

- Poslali smo prijedlog za e-Propusnice da se Međimurje podijeli na tri područja, sukladno policijskim postajama. Tako bi imali tri područja na kojem bi vrijedile e-Propusnice, a na tom tragu su i neke druge županije - rekao je dodavši da bi tako rasteretili policiju i ostale snage koje pomažu u kontroli.

Dr. med. Višnja Smilović, voditeljica Odjela epidemiologije rekla je da imamo novozaraženu osobu u Međimurju, potvrdivši da se koronavirus proširio unutar obitelji.

- Svi kontakti te obitelji stavit će se pod zdravstveni nadzor - rekla je Smilović dodavši da je ovo pokazatelj koliko je bitna samoizolacija. Još jednom je apelirala na Međimurce da se pridržavaju te mjere.

Odgovaravši na pitanje novinara dr. med. Smilović rekla je da se troje naših sugrađana vratilo iz inozemstva avionom u Zagreb, svima su uzeti brisevi i svi nalazi su negativni, a propisana im je i mjera samoizolacije.

>>> Sve informacije, savjete, pitanja i ostalo o koronavirusu pogledajte klikom ovdje!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video